Acasă Actualitate Un șofer beat și fără permis de conducere a provocat un accident...

Un șofer beat și fără permis de conducere a provocat un accident în județul Brașov

Pe 13 septembrie, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ 112A, pe raza județului Brașov, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un singur autoturism, care se deplasa dinspre municipiul Codlea către comuna Vulcan.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au procedat la testarea conducătorului auto, un bărbat de 46 de ani, cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.83 mg/l alcool în aerul expirat.

Mai mult, acesta nu a putut face dovada deținerii permisului de conducere. Drept urmare, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări în bazele de date aparținând Poliției Române, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu este posesorul unui astfel de document.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, după care polițiștii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea sa în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Polițiștii efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere  și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cu persoana bănuită în stare de reținere, după ce aceasta a provocat un accident soldat cu pagube materiale.