Acasă Sănătate-Educație Un profesor brașovean a fost distins, de către Academia Română, cu Premiul...

Un profesor brașovean a fost distins, de către Academia Română, cu Premiul „Marin Drăcea”

Ieri, 07 decembrie, Prof. dr. ing. Mihai Daniel Niță, profesor al Facultății de Silvicultură și Exploatări forestiere din Brașov, a fost distins cu Premiul „Marin Drăcea”, acordat  de către Academia Română, în domeniul silviculturii, ecologiei și cercetării forestiere.
„Astăzi, cu mare bucurie, anunțăm că Academia Română a decernat premiile pentru cele mai semnificative creații științifice și artistice din anul 2021. Cu acest prilej, ne exprimăm sincerele felicitări pentru colegul nostru, Prof. dr. ing. Mihai Daniel Niță și colaboratoarea sa, Dr. Cătălina Munteanu (Albert-Ludwigs-Universität Freiburg), pentru onorantul Premiu „Marin Drăcea“ acordat în domeniul silviculturii, ecologiei și cercetării forestiere.
Lucrarea lor inovatoare intitulată „Using historical spy satellite photographs and recent remote sensing data to identify high-consevation-value forests”, a fost recunoscută pentru contribuția sa deosebită în identificarea și cartarea pădurilor cu valoare înaltă de conservare din România. Această realizare remarcabilă reflectă angajamentul lor profund în cercetarea silvică și recunoașterea calității pădurilor gospodărite din România.”, a transmis conducerea Facultății de Silvicultură și Exploatări forestiere din Brașov, pe Facebook.