Acasă Social Un polițist din Râșnov a refuzat o ”șpagă” de 300 de euro

Un polițist din Râșnov a refuzat o ”șpagă” de 300 de euro

0

La data de 21.05.2022, polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție- Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane din municipiul Ploiești, județul Prahova, în timp ce oferea, cu titlu de mită, suma de 300 de euro unui polițist, denunțător în cauză, pentru a nu lua măsurile legale privind conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie și aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

În fapt, inculpatul i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov, în mod repetat și în aceeași împrejurare, sume de bani în euro, respectiv 50, 150, 200 și în final 300 de euro, cu titlu de mită după ce a fost depistat că a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere și a fost testat pozitiv la substanța psihoactivă cannabis. Mita a fost oferită pentru a nu i se constitui dosar penal pentru infracțiunile săvârșite.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore , iar în data de 22.05.2022 s-a admis de către judecătorul de drepturi și libertăți propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De menționat este faptul că polițistul care a denunțat fapta a formulat în mai multe rânduri și alte denunțuri la D.G.A. prin care a sesizat intenția unor cetățeni de a-l corupe.

 Menționăm că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situașie să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Articolul precedentAeroportul Brașov va avea un buget de 1.196.460 lei pentru anul 2022
Articolul următorMicii sportivi brașoveni au obținut 3 medalii la un turneu de badminton în Croația
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.