Acasă Regional Un nou scandal la Compania Apa Brașov. Un fost consilier local acuză!

Un nou scandal la Compania Apa Brașov. Un fost consilier local acuză!

0
Un fost consilier local arată cu degetul spre conducerea Companiei Apa Brașov, cea despre care spune că ar fi majorat prețul la apă încă din august, chiar dacă acest lucru ar fi trebuit făcut din luna septembrie.
Buna dimineața la toata lumea mai puțin celor de la Compania Apa Brasov, adică acelei companii care a ales sa fure puțin la facturile din luna Septembrie.
Sa va explic:
-in luna August compania anunța ca tarifele de apa se vor modifica începând cu 1 Septembrie a.c. Adică facturile majorate ar trebui sa vina începând cu consumul efectuat pe aceasta luna, adică facturile din Octombrie.
Dar nu e asa! Tocmai am aflat ca facturile din luna Septembrie, deci cele care contabilizeaza consumul pe August, au deja o componenta de aproximativ 10% din consum înregistrat cu prețul majorat, adică cel aplicabil de la 1 Septembrie.
Cum au justificat la telefon asta? Au spun ca citirile contoarelor pe luna August au fost date după data de 1 Septembrie și ca atare cu câte zile dai citirea mai “târziu” după data de 30 August cu atât iți vor calcula mai mult din consumul de pe August la noul tarif.
Dar asa ceva e o măgărie mare cât casa pentru ca citirea pentru luna trecută se da conform contractelor încheiate(!) cu asociațiile de proprietari, adică pana in data de 7 ale lunii următoare. Adică termenul de “târziu” menționat mai sus nu ar trebui sa existe!
Evident ca la telefon reprezentanta companiei a răspuns cu clasicul “nu pot face nimic in acest sens”.
Dar întreb, când v-ați stabilit singuri salarii de pana la 10000 euro net/luna cum de ați putut face ceva “in acest sens”?!? Întrebare retorica, desigur, pentru ca sunt convins ca nimeni nu va raspunde la ea atata timp cât nimeni din Acționariatul Companiei Apa(42% Primăria Municipiului Braşov, 42% Consiliul Județean) nu va intra cu buldozerul in voi asa cum nu au intrat nici când toata canalizarea înfundată de noroi din municipiu a cauzat inundații in Brașov de arata orașul mai ceva ca Veneția.
Din pacate problema facturilor din Septembrie va cădea doar in sarcina asociațiilor de proprietari care vor trebui sa explice cumva de ce 10% din consumul de pe August este taxat la tarifele din Septembrie, asta desigur dacă “cineva” nu va da niște telefoane sa întrebe de ce se întâmpla astfel de măgarii la Compania Apa Brașov. Ma gândesc ca nici OPC nu ar trebui sa fie departe de acest subiect și poate o sesizare nu ar strica…
CC: Allen Coliban, Flavia Boghiu, Lucian Patrascu, Sebastian Badulescu, Sebastian Rusu, Adrian Vestea”, a scris pe pagina de Facebook Nelu Corbu, fost consilier local USR.
Din păcate, deși managementul Companiei Apa lasă de dorit și se vede cu ochiul liber acest lucru, salariile celor din conducere cresc mai ceva ca Făt-Frumos. Totul cu largul concurs al reprezentanților din Consiliul Județean și Municipiul Brașov. Se tot vorbește de venituri de peste 8000 de euro, dar atât conducerea județului, cât și a Municipiului preferă să facă jocurile șefilor din Compania Apa.

Citiți și

EXCLUSIV. Salarii nesimțite și averi uriașe la Compania Apa Brașov! Venit de 10000 de euro lunar pentru directorul general

Veniturile directorului de la Compania Apa Brașov mai mari decât salariile șefilor de la Banca Națională și Curtea de Conturi

Articolul precedentCum i-a țepuit pe brașoveni administrația USR! Unde este parcul IUS, domnule primar?
Articolul următorProgramul spectacolelor la Teatrul Sică Alexandrescu din 22-25 septembrie
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.