Acasă Actualitate Un nou robot Schaeffler la Brașov, specializat în sudură pentru rulmenți de...

Un nou robot Schaeffler la Brașov, specializat în sudură pentru rulmenți de dimensiuni mari

0

În locația Schaeffler de la Brașov a fost  dezvoltat primul robot de sudură pentru rulmenți industriali din Grupul Schaeffler, Automated WIG welding cell.

Robotul de sudură are un rol important în procesul de producție, deoarece ușurează munca sudorilor și asigură un grad mai ridicat de siguranță. Rolul robotului este de a suda, dar și de a verifica dacă sudura efectuată este conformă.

Din testările realizate a rezultat și faptul că noua tehnică de sudură reprezintă un proces foarte bun pentru automatizări și robotizări, fiind astfel folosit și la robotul implementat la Brașov. Robotul este prevăzut cu două camere performante: o cameră 3D pentru măsurarea și controlul calității și o cameră 2D pentru poziționarea și reglarea rulmentului pe bancul de sudură. Programat în prealabil pentru procesul ce trebuie să îl efectueze, după poziționarea corectă, robotul realizează tot procesul automatizat.

Acesta se folosește în fabrica de la Brașov pentru producția rulmenților de până la 1.800 mm, pentru aplicații din industria eoliană și industria grea pentru clienții globali Schaeffler România.

Articolul precedentCamera de Comerț vine în ajutorul firmelor mici și mijlocii
Articolul următorAlertă cu bombă la ANAF Brașov!