Acasă Actualitate Un jandarm aflat în timpul liber a demascat o hoață care pretindea...

Un jandarm aflat în timpul liber a demascat o hoață care pretindea că este surdomută

Plutonierul adjutant Kiraly Attila, aflat în timpul liber la cumpărături într-un hipermarket din municipiul Brașov, a fost abordat de o persoană care pretindea că era surdomută și că strângea fonduri pentru o fundație care se ocupă de problemele acestor persoane. Sceptic fiind, jandarmul care de asemenea cunoaște limbajul semnelor, i-a cerut persoanei anumite informații, pe care aceasta nu i le-a putut da, cu atât mai mult în limbajul folosit.

Acesta a fost momentul în care plutonierului i-a fost clar că femeia dorea să-l înșele și și-a declinat identitatea. În acel moment, atât femeia, cât și o a doua persoană care făcea același lucru, au început să alerge prin magazin. Jandarmul a reușit s-o ajungă din urmă pe femeie și a chemat în sprijin un echipaj mobil de jandarmi, care a preluat-o pe aceasta și a condus-o la cea mai apropiată secție de poliție în vedere continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale, dacă se impun.

Atilla este subofițer pază în cadrul Detașamentului 2 Brașov și are o experiență de peste 17 ani în inspectoratul nostru. Nu este prima oară când acesta intervine pentru a stopa săvârșirea unor fapte antisociale. Cu numai o lună în urmă, a ajutat personalul unui magazin de încălțăminte să oprească sustragerea unor produse.