Acasă Actualitate Un cetățean din Bangladesh a fost obligat să părăsească țara, după ce...

Un cetățean din Bangladesh a fost obligat să părăsească țara, după ce a fost prins că muncea „la negru” în Brașov

0

Poliţiştii de imigrări din Braşov au desfăşurat ieri, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini în Braşov, în cadrul acţiunii a fost depistat, un cetățean străin din Bangladesh care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale.

Acestuia i-a fost revocat dreptul de şedere şi emisă decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara noastră în termen de cel mult 30 de zile, iar societăţii comerciale angajatoare i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei. 

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Braşov au efectuat ieri, 16 mai a.c., o acţiune în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brașov și Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul acțiunii efectuate a fost depistat un cetățean din Bangladesh, în vârstă 35 de ani, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetăţeanul bengalez a avut un drept de şedere în România însă nu a respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, polițistii de imigrări au revocat dreptul de şedere al cetăţeanului străin şi au emis pe numele acestuia o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care este obligat să părăsească țara noastră în termen de cel mult 30 de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privin regimul juridic al străinilor, republicată.

Față de societatea comercială în cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea acţiunilor privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268409759 şi tel./fax 0268324288 sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.