Acasă Sănătate-Educație Un brașovean i-a ascuns iubitei timp de 5 ani că este infectat...

Un brașovean i-a ascuns iubitei timp de 5 ani că este infectat cu HIV

0

În anul 2013, brașoveanul incriminat se află în evidența Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov – Secția Boli Infecțioase cu infecția HIV, beneficiind de asistență medicală în cadrul acestei unități spitalicești de la momentul diagnosticării.

În perioada 2017 – octombrie 2022, acesta a avut o relație de concubinaj cu o doamnă cu care a întreținut relații sexuale atât protejat, cât și neprotejat, fără a-i preciza că este diagnosticat cu HIV și fără a-și efectua analizele medicale cu privire la evoluția stării sale de sănătate în ultimii trei ani. Situația este cu atât mai gravă cu cât doamna respectivă avea doi copii, cel mic fiind alăptat la începutul relației dintre cei doi.

În octombrie 2022, brașoveanul a suferit un accident vascular în urma căruia i-a fost prescris un tratament specific. Pentru că nu a înțeles modalitatea în care medicul i-a indicat să ia medicamentele, acesta i-a cerut ajutorul partenerei sale de care se despărțise recent. În aceste împrejurări, bărbatul i-a dat femeii inclusiv actele medicale eliberate de către doctor, în cuprinsul cărora, pe lângă medicamentele indicate, era menționat și faptul că pacientul este cunoscut cu HIV pozitiv.

Continu să citeşti articolul pe libertatea.ro