Acasă Sport Turneul Challenger ATP revine la Braşov după o pauză de aproape zece...

Turneul Challenger ATP revine la Braşov după o pauză de aproape zece ani

0

Romanian Tennis Series, un circuit de tenis organizat de Fundaţia Ţiriac, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis, va debuta în luna mai şi anunţă o serie lungă de competiţii sportive dedicate sportului masculin şi feminin, care vor avea loc până în luna septembrie a acestui an. Circuitul va avea 14 turnee ITF Futures, însă Fundaţia Ţiriac va organiza şi WTA 125 ţiriac Foundation Trophy, iar începând de anul acesta va organiza şi un Challenger ATP, la Braşov, care va avea premii în valoare totală 75.000 dolari.

„Fundaţia Ţiriac susţine organizarea acestui circuit de turnee pentru a le oferi o şansă jucătorilor noştri care aspiră să ajungă în circuitul profesionist. Este esenţial ca aceştia să primească sprijinul necesar pentru a se afirma în clasamentele ATP şi WTA. În acelaşi timp, sunt bucuros că am reuşit să aducem un turneu ATP la Baza Sportivă Olimpia din Braşov, un loc de care sunt profund legat, pentru că aici, în copilărie, am făcut primii mei paşi către acest sport extraordinar. Îmi doresc ca Challengerul de la Braşov să devină una dintre cele mai mari competiţii sportive din ţară şi cea mai importantă organizată la Braşov, un oraş cu o tradiţie îndelungată în tenis”, spune Ion Ţiriac, potrivit Ziarul Financiar.

Turneul Challenger ATP revine la Braşov după o pauză de aproape zece ani şi va fi organizat în perioada 28 iunie – 7 iulie, la baza sportivă Olimpia.

Foto: zf.ro