Acasă Social Tupeu maxim!Fără permis și cu 1,1 mg/l de alcool pur în sistem

Tupeu maxim!Fără permis și cu 1,1 mg/l de alcool pur în sistem

La data de 08 septembrie 2022, în jurul orei 14.20, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 60 ani, care conducea un autovehicul pe raza localității Hârseni, județul Brașov.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,1 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.