Acasă Turism CFR: La această oră nu sunt linii închise sau trenuri blocate

CFR: La această oră nu sunt linii închise sau trenuri blocate

0

În contextul avertizărilor meteorologice de vreme nefavorabilă pentru această perioadă, CFR Călători informează pasagerii să aibă în vedere faptul că trenurile circulă conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia trenurilor proprii CFR Călători, compania a luat deja măsuri precum asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă, pregătirea suplimentară a materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă şi verificarea suplimentară a trenurilor înainte de plecarea la drum.

Recomandăm călătorilor să poarte o vestimentație călduroasă. În funcție de evoluția condițiilor meteorologice și a temperaturilor scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot surveni întârzieri sau eventuale modificări în programul de circulație al trenurilor de pasageri. În astfel de situații, se caută reducerea perioadelor de staţionare a trenurilor în linie curentă, gararea acestora în stații și remedierea într-un timp cât mai scurt a disfuncţionalităţilor indiferent de natura acestora.

Personalul de tren este instruit să ofere informații călătorilor despre conexiunile la alte trenuri existente în situațiile de perturbare a traficului. CFR Călători și CFR SA țin legătura permanent și operativ cu personalul de serviciu din unitățile de deservire, din trenurile aflate în parcurs, pentru a se putea lua cele mai bune măsuri în vederea asigurarii condițiilor optime de călătorie și a fluenței traficului feroviar.

La această oră nu sunt linii închise și nici trenuri blocate, toate magistralele feroviare sunt deschise, iar circulația se desfășoară în condiții normale de iarnă, de siguranță și securitatea călătorilor.

Informații

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:

 

Sursa: cfrcalatori.ro