Acasă Social Trei traficanți de droguri din Sibiu au fost reținuți în urma perechzițiilor...

Trei traficanți de droguri din Sibiu au fost reținuți în urma perechzițiilor DIICOT

La data de 28.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe  susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada octombrie 2023 – mai 2024, aceștia  au procurat, deținut, intermediat și vândut diferite cantități de substanțe psihoactive (2-CMC și 2 MMC) către consumatori din județul Sibiu, cu sume cuprinse între 100 și 140 lei pentru un plic.

De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat faptul că doi dintre inculpați, în același interval de timp, au deținut și comercializat și cantități de drog de risc (canabis).

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate o cantitate de peste 100 grame substanță pulverulentă,  39 de plicuri tip ziplock conținând substanță psihoactivă sub formă cristalină, pregătite pentru comercializare,  aproximativ 300 plicuri autosigilante noi, cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestare preventivă inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Sibiu. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.