Acasă Social Trei polițiști brașoveni au fost răsplătiți cu titlul de excelență “PRO URBE”

Trei polițiști brașoveni au fost răsplătiți cu titlul de excelență “PRO URBE”

0

Ca urmare a activităților desfășurate pentru menținerea siguranței cetățenilor aflați în situații dificile, pentru îndeplinirea cu profesionalism a atribuțiilor de serviciu în momentele în care au fost identificate situații ce ar fi condus la o întrerupere a bunului mers al lucrurilor în societate, dar mai ales pentru spiritul civic și pentru dăruirea față de cetățeni, prin prisma meseriei, astăzi, 26 mai, trei polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost răsplătiți cu titlul de excelență “PRO URBE”, decernat  de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brașov.

În cadrul unei ceremonii festive, colegii noștri, agent șef principal de poliție Sandu Ioan Cornel, agent  principal de poliție Dorobanțu Dumitru și agent de poliție Darie Ciprian Costel, au fost răsplătiți pentru implicarea de care au dat dovadă atât în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cât și în timpul liber.

Astfel, în cursul anului 2021, agent șef principal de poliție Sandu Ioan Cornel  a constatat, în flagrant, 150 de infracțiuni, dintre acestea 117 fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, 18 pentru conducere sub influența alcoolului și 15 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. De asemenea, în anul 2021, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul a solicitat intervenția lucrătorilor din cadrul Direciei Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, denunțând 3 fapte de corupție, respectiv dare de mită.

La data de 16 ianuarie 2021, agent  principal de poliție Dorobanțu Dumitru și agent de poliție Darie Ciprian Costel au intervenit pentru salvarea vieții unui bărbat, în vârstă de 52 ani, care în încercarea de a traversa Lacul Noua din municipiul Brașov pe gheața formată deasupra acestuia, ar fi căzut în apă, nereușind să ajungă la mal. Cei doi polițiști, cu ajutorul unor sănii, au creat o punte pentru a ajunge la persoana în cauză, dar, sub greutatea acestora, gheața a cedat. Nefiind descurajați de acest incident, polițiștii au continuat să meargă prin apă, până au ajuns la bărbat, reușind să-l scoată deasupra gheții, iar cu ajutorul săniilor, l-au transportat la mal și l-au predat unui echipaj medical.

„Acordarea acestor titluri a fost primită cu emoție de către polițiștii brașoveni, care vor continua să acționeze în slujba cetățeanului și pentru siguranța acestuia!

Echipa managerială a Inspectoratului de Poliție Județean Brașov transmite colegilor premiați, felicitări pentru implicare și profesionalism și le îi dorește mult succes în carieră!

Suntem onorați să avem în echipa Inspectoratului de Poliție Județean Brașov oameni care cunosc principalele atribute ale umanității!”, spun reprezentanții IPJ Brașov

Articolul precedent„ELECTRONIC CITY”, astăzi, la Teatrul ,,Sică Alexandrescu”
Articolul următor„MURPH” – eveniment caritabil pentru Fundația Rafael. Toți atleții din Brașov sunt încurajați să participe