Acasă Social Traficant de droguri ”săltat” de la un festival de muzică electronică din...

Traficant de droguri ”săltat” de la un festival de muzică electronică din Poiana Brașov

La data de 2 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Astfel, la aceeași dată, bănuitul a fost prins în flagrant delict în timp ce deținea, în scopul comercializării, în cadrul unui festival de muzică electronică din Poiana Brașov, aproximativ 60 de grame cannabis, porționate și ambalate, un cântar electronic de precizie și 890 de lei și 200 de euro.

Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cursul aceleiași zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, al mai multor cupluri chinotehnice din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, precum și al jandarmilor Brigăzii de Jandarmi Mobilă Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.