Acasă Local Traficant de cannabis bătut, mușcat și lăsat fără 5000 de euro și...

Traficant de cannabis bătut, mușcat și lăsat fără 5000 de euro și carduri bancare

0

Un vânzător de cannabis și-a găsit ”nașul”. Nemulțumiți de tranzacție, un minor de 14 ani și o altă persoană majoră au sărit la bătaie, lovind și mușcând traficantul. Mai mult decât atât, l-au lăsat fără 5000 de euro, carduri bancare și acte personale.

 

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, situația de fapt fiind următoarea:
La data de 21.02.2023, o persoană de sex masculin, un minor cu vârsta sub 14 ani, precum și o altă persoană majoră, au agresat-o fizic prin loviri repetate și mușcături pe persoana vătămată în timp ce se aflau într-un autoturism parcat pe raza localității Sânpetru, pe fondul unor discuții contradictorii legate de vânzarea de cannabis. Acesteia i-au fost sustrase suma de 5000 euro, carduri bancare, precum și acte personale.

La data de 23 februarie 2023, Judecătoria Brașov a admis propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Actele de urmărire penală au fost realizate de Secția 1 Poliție Rurală Feldioara, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.
De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.” se arată în comunicatul dat publicității de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.