Acasă Actualitate Totul despre insolvența persoanelor fizice! Protecția Consumatorilor vă poate ajuta

Totul despre insolvența persoanelor fizice! Protecția Consumatorilor vă poate ajuta

0
Persoanele fizice aflate intr-o situatie financiara dificila, in imposibilitatea de a-si plati datoriile  💶 din motive obiective pot alege sa beneficieze de prevederile legii insolventei persoanelor fizice.
O persoana aflata intr-o astfel de situație se poate bucura de o serie de avantaje, după cum urmează:
✅ odata cu decizia de admitere a cererii pentru deschiderea procedurii de insolventa, se SUSPENDA de drept toate EXECUTARILE SILITE pornite împotriva averii debitorului;❌🔐
✅ nu mai operează curgerea de dobânzi și penalități;🔚
✅ se acorda o a doua sansa 🌞datornicilor de buna credinta, oferindu-le protectie in fata creditorilor;🆒
Așadar, potrivit legii nr.151/2015, daca o persoana nu dispune de suficienti bani pentru a-si plati datoriile scadente si daca au trecut 9️⃣0️⃣de zile de la aceasta data, atunci poate sa depuna la 🏢Birourile de insolventa a persoanelor fizice din cadrul Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor 📩cerea pentru deschiderea procedurii insolventei si sa incerce sa-si rezolve situatia prin aplicarea unei din cele trei proceduri:
1️⃣Procedura pe baza de PLAN DE RAMBURSARE a datoriilor. O comisie de insolventa desemneaza un administrator care supravegheaza plata datoriilor printr-un plan de rambursare in termen de pana la 5 ani de la data scadentei, cu posibilitatea de prelungire cu încă 1 an.
2️⃣Procedura prin LICHIDARE DE ACTIVE, care se desfășoară exclusiv in fata instantelor judecatoresti și presupune ca debitorul sa aibă bunuri sau venituri urmăribile;
3️⃣Procedura SIMPLIFICATA de insolventa, care se adresează persoanelor care au peste vârsta standard de pensionare și-au pierdut jumătate sau total din capacitatea de munca și au datorii de maxim 10 salarii minime pe economie. In acest caz debitorii beneficiaza de ștergerea datoriei.
Persoanele interesate să acceseze una din cele trei tipuri de proceduri se pot informa de pe site-ul #ANPC, la linkul https://anpc.ro/ce-este-insolventa-persoanelor-fizice/, pot lua legătura cu birourile teritoriale de insolvență din cadrul comisariatelor județene pentru protecția consumatorilor sau pot transmite un e-mai pe adresa insolventa@anpc.ro”, a scris pe pagina sa de Facebook Sebastian Hotca, reprezentant ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.