Acasă Social Tot ce trebuie să știi când vrei să te muți la casă,...

Tot ce trebuie să știi când vrei să te muți la casă, lângă Brașov

Cele mai scumpe locuințe de la marginea orașului Brașov pot fi găsite în Cristian, unde proprietarii solicită un preț mediu de 1.611 euro/mp. Prețurile mari nu îi descurajează pe cumpărători, nivelul atins de cerere pe plan local fiind unul dintre cele mai ridicate din zona periurbană a Brașovului, potrivit unui studiu realizat de Imobiliare.ro.

20.05 12

O altă localitate-magnet anul acesta este Sânpetru. Interesul potențialilor cumpărători pentru proprietățile aflate aici a fost puternic și în 2023. Numărul de case și vile listate la vânzare a crescut față de anul trecut, oferta fiind cea mai variată la care au acces persoanele interesate de o achiziție în imediata vecinătate a orașului de la poalele Tâmpei. Prețul mediu solicitat pentru proprietățile scoase la vânzare în Sânpetru a crescut de la 1.332 euro/mp în primul trimestru din 2023 la 1.355 euro/mp în perioada similară a anului în curs.

Cea mai mare cerere a fost înregistrată, însă, la începutul lui 2024 în Săcele, oraș care ocupă locul al patrulea în materie de prețuri, cu o medie ce se situează în jurul valorii de 1.238 euro/mp. Tot în Săcele întâlnim a treia cea mai variată ofertă, numărul caselor disponibile pe piață fiind însă mai mic decât în 2023.

Trebuie să menționăm, totodată, Poiana Brașov – una dintre cele mai populare destinații turistice din zona montană. În cazul său, discutăm în mare parte despre proprietăți care au rolul de casă de vacanță sau pot funcționa ca unități de cazare pentru turiști. Acestea pot fi cumpărate, în medie, cu 2.400 euro/mp. Oferta este însă limitată, la fel și cererea.

La polul opus se află Codlea, unde proprietarii solicită un preț mediu de 992 euro/mp util. Codlea ocupă, de asemenea, primul loc în topul național al localităților din apropierea marilor orașe unde cumpărătorii pot găsi case ieftine.

Dacă analizăm strict segmentul nou, deci locuințele finalizate începând cu 2020, putem spune că cele mai ieftine case pot fi găsite în Tărlungeni, prețul mediu solicitat fiind de 1.246 euro/mp.

Foto: Imobiliare.ro