Acasă Local Tineri prinși drogați cu cannabis. În mașină s-a găsit un borcan cu...

Tineri prinși drogați cu cannabis. În mașină s-a găsit un borcan cu o substanță vegetală de culoare verde

0

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secţia 1 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Astfel, la data de 10 mai a.c., în jurul orelor 22.00, un echipaj de poliție, care desfășura activități de prevenire pe raza de competență, a verificat în trafic un autovehicul în care se aflau patru persoane.

Comportamentul acestora le-a trezit polițiștilor suspiciuni, motiv pentru care au procedat la legitimarea tinerilor, toți în vârstă de 19 ani.

În timpul controlului polițiștii au sesizat că aceștia erau incoerenți în exprimare și aveau un comportament atipic, indicii ce le-au creat suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența unor substanțe interzise.

Mai mult, în urma verificărilor efectuate, sub scaunul șoferului a fost descoperit un borcan cu o substanță vegetală de culoare verde. De asemenea, asupra pasagerilor polițiștii au găsit două dispozitive grinder și un cântar de precizie.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv la substanța cannabis.

În consecință, tânărul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism a substanțelor psihoactive consumate.

În cauză, cercetările sunt continuate atât de polițiștii Secției 1 Poliției Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală.