Acasă Social Terminalul de la gara, aproape gata! Se monteaza panouri fotovoltaice pe acoperiș...

Terminalul de la gara, aproape gata! Se monteaza panouri fotovoltaice pe acoperiș (FOTO)

Lucrările de construcție a terminalului de transport urban gara Brașov se desfășoară într-un ritm alert. Astfel, conform declarațiilor constructorului, acestea se vor finaliza în acest an, cu câteva luni mai devreme decât prevede contractul.

Terminalul este construit în zona parcării publice din stânga gării și va fi cel mai mare din Brașov, dispunând de 12 peroane, dintre care 4 vor fi dotate cu stații electrice cu încărcare rapidă. Valoarea lucrărilor este de aproape 16 milioane de lei, fără TVA, majoritatea fiind fonduri europene nerambursabile.

Deja au fost finalizate lucrările de infrastructură și branșamentele, clădirea terminalului a fost ridicată, de asemenea și structura metalică pentru copertina care va acoperi peroanele.

Lucrările sunt executate de către asocierea S.C. Romfit Grup S.R.L. – lider – cu S.C. Har&H S.R.L., valoarea contractului fiind de 15.648.350,35 lei fără TVA.

Proiectul include următoarele lucrări:

  • construirea clădirii terminalului – a ajuns la faza de finisaje;
  • amenajarea zonei carosabile destinate parcării autobuzelor – au fost finalizate lucrările de infrastructură a zonei carosabile;
  • amenajarea de trotuare/alei și a 12 peroane pentru autobuzele RATBV – se lucrează la montarea bordurilor, lucrările la infrastructură au fost încheiate;
  • amenajarea spațiului verde.

Acoperișul autogării este tip terasă verde, circulabilă. Deoarece partea din spate a clădirii este parțial îngropată, spațiul verde de pe construcție este în continuitate cu restul spațiului verde.

Platforma carosabilă asigură locul pentru oprirea a 12 autobuze, respectiv 9 locuri pentru autobuze cu lungime maximă de 13 m și 3 locuri pentru autobuze articulate cu lungime de 18 m.

Dintre acestea, 4 locuri sunt destinate încărcării autobuzelor electrice și sunt echipate cu stații de încărcare. În plus, amplasamentul a fost prevăzut și cu 7 locuri de parcare pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități.

Suprafața totală a acestui terminal este de 7.500 de m.p., suprafață ce include: autogara și peroanele, zona verde, aleile și locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

Imagine WhatsApp 2023 11 22 la 15.46.14 34c73f13 Imagine WhatsApp 2023 11 22 la 15.46.32 a12ba1e7 Imagine WhatsApp 2023 11 22 la 15.46.32 e5cf3296