Acasă Social Terasele și restaurantele din zona istorică a Brașovului vor fi deschise până...

Terasele și restaurantele din zona istorică a Brașovului vor fi deschise până la miezul nopții

0

PROGRAM NOU pentru terasele și restaurantele din zona istorică a Brașovului! Acestea vor fi deschise până la miezul nopții.

PROGRAM NOU pentru terasele și restaurantele din ZONA ISTORICĂ a Brașovului, prelungit până la miezul nopții (ora 24)! Mai multă relaxare și distracție, dar și, automat, mai mulți bani. Modificarea este benefică atât pentru #brașoveni și turiștii care ne vizitează, cât și pentru agenții economici din domeniul alimentației publice și, implicit, pentru bugetul orașului nostru.

După mai multe discuții, în ședința ordinară de azi a Consiliului Local, grupul consilierilor PNL MUNICIPIUL BRAȘOV a aprobat modificarea HCL nr. 587/ 2019. Astfel, programul teraselor și restaurantelor din centrul istoric va fi extins de la ora 22:00 până la ora 24:00.
Hotărârea de astăzi precizează foarte clar:
Pentru agenții economici care dețin în zona istorică a Municipiului Brașov atât punct de lucru cu activitate de alimentație publică, cât și terasă autorizată conform legii, orarul de funcționare poate fi până la ora 24:00, fără a fi obligatorie prezentarea acordului notarial al vecinilor limitrofi punctului de lucru.
Agentul economic trebuie să asigure păstrarea ordinii și liniștii publice în cadrul perimetrului locației – respectiv prevederile cuprinse în Legea nr. 61/ 1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
În cazul în care agentul economic difuzează muzică într-o locație neizolată fonic și care ar putea afecta liniștea și ordinea publică, programul muzical se va întrerupe la ora 22:00.
În situația în care vor exista mai multe reclamații cu privire la încălcarea ordinii și liniștii publice se va putea schimba orarul de funcționare la punctul de lucru, revenindu-se la ora 22:00.
Acesta este un PAS ÎNAINTE pe care îl facem pentru a susține mediul de afaceri local, fară a afecta însă calitatea vieții concetățenilor noștri care locuiesc în centrul istoric al Brașovului!” a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.