Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va organiza, în perioada 1-30 aprilie 2024 Proiectul ”Generație fără bariere – Suntem altfel”, finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.
Scopul proiectului este educarea tinerilor pentru conștientizarea riscurilor privind prevenirea violenței, a consumului de droguri și promovarea sănătății mintale.
Proiectul vizează activități prin care tinerii vor interacționa cu persoane cunoscute – influenceri, foști dependenți care se află într-un proces de dezvoltare personală și profesională, autorități publice și actori responsabili pentru prevenirea consumului de droguri, a violenței, traficului de persoane și bullying.
Aceste probleme au devenit o realitate în societatea de astăzi, cu efecte și costuri enorme pentru sănatate, economie și siguranța publică, uneori devastatoare pentru viața tinerilor și a familiilor din care fac parte.
Având convingerea că doar împreună putem acționa pentru rezolvarea problemelor tinerilor și pentru a le putea oferi un mediu mai ”curat” și ”fără bariere” vă asigurăm de întreaga noastră considerație și vă așteptăm la eveniment împreună cu toți tinerii, studenții, elevii și persoanele interesate de viitorul tinerilor.
Locul de desfășurare va fi Teatrul Sică Alexandrescu, Piata Teatrului, Nr.1, Brasov, data de 15 aprilie, în intervalul orar 14 – 16.
Site eveniment: https://farabari
𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟑 – Fără Bariere – TOT adevărul despre #droguri
La finalul celor trei zile petrecute la Brașov, un număr de 65 de studenți din toată țara au fost pregătiți pentru campania „Fără Bariere-TOT Adevărul despre droguri, alte forme de adicție, violență, bullying, trafic de persoane”.
„Un moment special al zilei a fost prezentarea susținută de reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Mesajul lor puternic și convingător a reiterat ideea că prevenția și conștientizarea sunt cheia pentru a proteja tinerii și a construi o societate mai sigură și mai sănătoasă.
În cea de-a doua parte a zilei, am participat la o acțiune de împădurirea. Am ales să plantăm în apropierea municipiului Brașov, mai exact pe strada Plopilor, în jur de 150 de puieți de brazi.
Am fost sprijiniți în această acțiune de împădurire de către Regia Publică Locală a Pădurilor KRONSTADT R.A. care ne-a pus la dispoziție copăceii, dar și locația unde am putut să plantăm brăduți.
Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în aceste trei zile pentru implicare și dedicarea față de acest proiect!”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.