Acasă Actualitate Târgul „Mica Unire a producătorilor români”, organizat în curtea MADR

Târgul „Mica Unire a producătorilor români”, organizat în curtea MADR

0

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, târgul de produse tradiționale românești „Mica Unire a producătorilor români”. Evenimentul se va desfășura cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, în curtea MADR, în perioada 26 -28 ianuarie 2024, expozanții oferind consumatorilor o varietate largă de produse tradiționale.

Această manifestare reprezintă o oportunitate de a prezenta frumusețea și diversitatea României, iar cu ocazia Zilei Principatelor Unite, invit toți bucureștenii să sărbătorească și să cumpere produse românești gustoase și sănătoase, preparate cu har și pricepere de cei peste 30 de producători locali care vor fi prezenți la târg. Astfel de evenimente ne oferă prilejul de a aprecia tradițiile și moștenirea transmise de-a lungul generațiilor, ce reflectă identitatea unică a fiecărei regiuni a țării noastre. Să cumpărăm cu dragoste, din România! La mulți ani, dragi români!”, a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale Florin-Ionuț BARBU.

Astfel, cei care vor vizita târgul vor putea achiziționa o gamă diversificată de produse agroalimentare din toate regiunile țării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, turtă dulce, tăieței de casă, conserve de fructe și legume, vinuri și băuturi spirtoase.

La eveniment vor participa alături de producători, membrii ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia și producători reprezentativi din domeniul agroalimentar din alte zone ale țării, cu preponderență producători/procesatori care dețin atestate de produse înregistrate pe scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene.

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-și procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene Indicație Geografică Protejată – IGP: Magiun de prune Topoloveni și Telemea de Sibiu. De asemenea, se vor regăsi produse procesate din fructe de aronia, dar și diferite sortimente de miere și produse ale stupului, care provin din sistemul agriculturii ecologice din România.

Din arealul zonei montane se vor găsi produse precum: dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume, fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse fructe, legume proaspete și diverse produse obținute din lavandă.

Evenimentul  „Mica Unire a producătorilor români” din curtea MADR va fi deschis din 26 până pe 28 ianuarie 2024, între orele 09.00-19.00, iar în ultima zi, 28 ianuarie 2024, programul va fi de la ora 09.00 până la ora 16.00.