Acasă Social Târg de Sânziene, cu meșteșugari locali, în Piața Unirii din Râșnov

Târg de Sânziene, cu meșteșugari locali, în Piața Unirii din Râșnov

Solstițiul de vară marchează mijlocul verii, fiind cea mai lungă zi din an, denumită și Ziua Soarelui, în jurul căreia bunicii și străbunicii noștri au conturat numeroase povești și obiceiuri. Evenimentul este asociat cu nașterea Sf. Proroc Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută în popor și sub denumirea de Sânziene.
Sânzienele sunt percepute de către români încă din vremuri îndepărtate ca fiind ființe de gen feminin, zâne blânde și generoase cu cei care le respectă, purtate de adierea vântului prin poienile cu plante de leac pentru a le spori efectul tămăduitor în Noaptea de Sânziene.
Sunt multe de spus despre aceste făpturi și obiceiurile acestei sărbători, așadar, am pus la cale un târg de Sânziene unde vă invităm să aflați povești despre tradițiile de Sânziene, despre plante de leac, iar pentru că suntem atât de aproape de ziua iei, despre portul popular de Râșnov printr-o prezentare a costumelor păstrate cu sfințenie de câteva doamne din Râșnov, un atelier de cusut motive tradiționale pentru adulți și un atelier de opincuțe pentru copii.  La apus de soare, Carabi (Tudor Moldoveanu și Cristian Medrea) ne poartă pe ritmuri visătoare, de început de vară.
Meșteșugarii iscusiți din Râșnov și împrejurimi vor fi prezenți în Piața Unirii, începând cu ora 10:00 până la ora 20:00, cu produse diverse precum îmbrăcăminte, accesorii, piese de decor, bunătăți dulci și sărate.
 PROGRAM 
 Sâmbătă, 22 Iunie,  Piața Unirii, Râșnov
10:00 – 20:00 // Târg de Sânziene cu meșteșugari locali
11:00 – 12:00 // Atelier de mini opincuțe pentru copii
11:00 – 12:30 // Atelier de cusut motive tradiționale pentru adulți
16:00 – 16:40 // Degustare de plăcinte râșnovene și prezentarea portului popular de Râșnov
17:00 – 17:40 // Povești de Sânziene despre flori și plante cu Roha Silva
18:00 – 18:40 // Concert Carabi
Dacă ești meșteșugar și îți dorești să expui și tu produsele tale la târgul de Sânziene, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/c6HLiEK81MuK4Lfe7
Înscrierea la atelierele de creație din cadrul târgului de Sânziene se face prin completarea formularului dedicat fiecărei activități, locurile fiind limitate:
Accesul este gratuit!