Acasă Actualitate Tânără de 17 ani, accidentată grav în Masivul Postăvarul

Tânără de 17 ani, accidentată grav în Masivul Postăvarul

0

La data de 30 decembrie 2022, în jurul orei 11.00 , dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că o tânără, în vârstă de 17 ani, din județul Galați, s-ar fi accidentat în timp ce se afla în Masivul Postăvarul.

Aceasta a fost preluată și transportată la spital pentru investigații medicale.

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările în care s-a produs incidentul.

La fața locului s-a deplasat și elicopterul SMURD Brasov. Din cauza conditiilor meteo, elicopterul a fost nevoit sa aterizeze langa lac, s-a luat legatura cu Salvamont pentru a cobora victima la zona de preluare.

Din cauza echipamentului inadecvat și a gheții, persoana de sex feminin, în vârstă de 17 ani, a alunecat, dând cu capul de o piatră și suferind un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștientă. O echipă de prim răspuns, formată din salvatori montani din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Brașov, a intervenit de urgență, găsind victima în stare de șoc, dar conștientă. După ce a fost evaluată din punct de vedere medical, a fost imobilizată pe targă și transportată cu UTV-ul din dotare până la stația superioară a telegondolei Express și mai apoi cu aceasta către stațiune, de unde a fost preluată de un echipaj aero. Din păcate, echipajul aero nu a putut ateriza la locul incidentului din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cu ceață.

Este primul eveniment montan în care este solicitat sprijinul elicopterului, după operaționalizarea bazei aero de la Brașov.” au declarat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.