Acasă Actualitate Tâlhărie ca-n filme în cartierul Tractorul! Amenințări cu moartea și bunuri sustrase...

Tâlhărie ca-n filme în cartierul Tractorul! Amenințări cu moartea și bunuri sustrase în valoare de 16.000 de lei

0

Astăzi, 3 mai 2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană cu privire la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233 – 234 alin. (1) lit. a), d) şi f) Cod Penal, situația de fapt fiind următoarea:
La data de 02.05.2023, în jurul orei 01:00, două persoane de sex masculin au pătruns, prin forțarea ușii de acces, în apartamentul apartamentului persoanei vătămate, situat în cartierul Tractorul din municipiul Braşov, unde au amenințat-o pe aceasta din urmă cu moartea, fapt ce a determinat-o să deschidă fereastra dormitorului și să se retragă pe pervazul exterior al imobilului.
În continuare, una dintre cele două persoane a scos un cuțit de vânătoare la vedere, s-a deplasat către fereastra locuinței, a amenințat-o pe persoana vătămată cu moartea și i-a cerut să revină în casă, amenințându-o totodată că îi va sustragă toate bunurile. După ce persoana vătămată a refuzat, cei doi suspecți i-au sustras din locuință trei telefoane mobile, un lanț de aur și o arbaletă, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 16.000 de lei.

La data de 02.05.2023, persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore.

Urmărirea penală a fost realizată de Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

La data de 03.05.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a uneia dintre cele două persoane de sex masculin, în vârstă de 36 de ani.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, bazată pe probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.