Acasă National Suntem alături de ucraineni, alături de moldoveni și, în caz de nenorociri,...

Suntem alături de ucraineni, alături de moldoveni și, în caz de nenorociri, alături de poporul român cine o să fie?

0

Cel mai recent mesaj postat de Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook, prin care dă asigurări cetățenilor Republicii Moldova că românii le sunt alături în fața provocărilor din partea Rusiei, a stârnit reacții negative din partea internauților.

Iată câteva dintre comentariile acide adresate de către români președintelui:

Mă bucur că ați reacționat domnule Președinte, cred că cele 20 de replici ale cutremurului din Gorj va dat un pic de viteză :)))),suntem alături de ucrainieni, alături de moldoveni și în caz de nenorociri alături de poporul român cine o să fie?Văd că vă interesează mai mult binele altora decât al poporului român!” (Zăvoianu Ioana)

 

Ni se învârte și acum capul de la viteza cu care reacționați, domnule președinte! Cât credeți că suportăm și noi?” (Iustin Manciu)

 

Mai bine ai vedea de țara noastră și de copii noștri nu tot te face pe Mihai Vitezul în altă parte……”(Tinca Mariana)

 

Bun, bun. Îi asigurați pe cetățenii din Moldova de sprijinul României, dar pe cetățenii din România când îi asigurați că în cazul unui cutremur nu o să moară sub dărâmături?” (Andreianu Andu)

Despre țara ta și lacunele in toate domeniile incepand cu cel primordial și anume SANATATEA..protejarea țării pe care o conduci, când te trezești sa pui umărul?” (Adela Dorobanțu)

Iar ați spus NIMIC , domnule președinte!” (Simona Rosculete)

Redăm și textul postării care a atras  comentarii negative.

România a fost și continuă să fie alături de Republica Moldova și condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării. Sunt extrem de îngrijorătoare semnalele publice privind orice încercări ale Federației Ruse de a interveni ilegitim pentru a răsturna ordinea democratică și constituțională a Republicii Moldova, un stat suveran, care și-a ales prin vot liber direcția politică.

Amenințările care vizează destabilizarea traiectoriei europene a Republicii Moldova, mai ales în această perioadă complicată marcată la nivel global de profunde crize de securitate și economice, nu trebuie deloc neglijate.
Reafirm cât se poate de clar că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. De asemenea, reiterez susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional, și pentru viitorul său proeuropean.
Locul Republicii Moldova este în marea familie a Uniunii Europene. Acest drum este unul ireversibil și trebuie urmat cu consecvență, curaj și ambiție. În acest proces de aderare, Republica Moldova se poate baza, ca și până acum, pe solidaritatea deplină și sprijinul activ al țării noastre.
România susține eforturile de reformă și consolidare democratică pe drumul asumat de Chișinău către o societate modernă, prosperă și întemeiată pe valorile democratice europene.
Îi asigur pe cetățenii Republicii Moldova că România și românii le sunt în continuare alături!” a scris președintele pe pagina sa de Facebook.