Acasă Social Student Invest și Family Invest, programele care ar fi trebuit să ajute...

Student Invest și Family Invest, programele care ar fi trebuit să ajute tinerii români, au fondurile epuizate încă din prima zi de la anunțul din Monitorul Oficial

0

Sunt câte 250 de milioane de lei alocați fiecărui program, dar cu toate astea nici urmă de beneficiari. Cine sunt cei care consumă toate fondurile din primele ore de la publicarea programului an de an?

Programele Student Invest și Family Invest sunt programe guvernamentale relativ noi, ele funcționând din 2022. Deși sunt menite să ajute tinerii și familiile care se află la început de drum, după conversațiile cu reprezentanții unei bănci partenere afiliate programului, s-a dedus concluzia că „nu sunt suficienți bani, iar toate fondurile se duc din prima zi când se aprobă funcționarea programului pentru anul în curs”, transmite DC News.

Potrivit site-ului oficial al ministerului în cauză, autoritățile se laudă singure, astfel că, fără un raport de vreun fel, Ministerul declară propria eficiență:

„Pentru că cele două programe guvernamentale de creditare #StudentInvest și #FamilyStart și-au dovedit utilitate în anul 2023, ne pregătim ca în acest an să dăm drumul cât mai repede la o nouă creditare.” – regăsit pe site-ul oficial al instituției.