Acasă Social Student bătut și jefuit într-o stație de autobuz din Brașov

Student bătut și jefuit într-o stație de autobuz din Brașov

0

Brașov, oraș de poveste! Doar că de această dată este vorba despre o poveste tristă…

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de de “furt calificat și tâlhărie calificată”.
Cercetările au început la data de 03.02.2023, când un tânăr student, aflat în municipiul Brașov, a sesizat polițiștilor brașoveni faptul că a fost deposedat de portofel, dar, în același timp, a fost și lovit de un grup de tineri pe care nu îi cunoște.
Acțiunea s-ar fi întâmplat după ce persoana a coborât dintr-un mijloc de transport public de persoane și a fost interceptat de ceilalți tineri.
Investigațiile efectuate de polițiști au dus la identificarea grupului, precum și la stabilirea identității celor care făceau parte din acesta.
Totodată, cercetările au reușit să stabilească că două dintre persoanele identificate ar fi făcut parte și dintr-un alt grup, în care persoanele sunt suspecte de comiterea unui furt calificat dintr-o societate comercială, cu un prejudiciu de aproximativ 30.000 lei, acțiune ce ar fi fost sâvârșită în aceeași noapte.
Cu ocazia investigațiilor desfășurate, o parte dintre bunurile sustrase de tineri au fost identificate chiar la persoanele suspecte, fiind recuperate.
În continuare, față de probatoriul existent în cauzele cercetate, polițiștii au dispus inițial reținerea a patru persoane bănuite de comiterea infracțiunilor pentru o perioadă de 24 de ore. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
In cursul zilei de astăzi, 11.02.2023, cei 4 tineri reținuți inițial au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți, unde pentru trei dintre aceștia s-au emis mandate de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru cel de-al patrulea judecătorul a dispus măsura arestului la domiciliu.
De asemenea, ancheta a dus la identificarea și prinderea și celui din urmă membru din grup, pentru care polițiștii au dispus măsura reținerii, urmând ca și acesta să fie prezentat judecătorului cu propunere corespunzătoare.
La acest moment cercetările sunt continuate în cadrul dosarelor penale constituite și instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se vor propune soluții legale la finalizarea anchetei.

 

Articolul precedentEXCLUSIV. Un brașovean a terminat pe locul II la ultramaratonul de 48 de ore de la Taipei (FOTO)
Articolul următorO mașină s-a răsturnat pe strada Zaharia Stancu(FOTO, VIDEO)
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.