Acasă Turism Stațiunea din județul Brașov pe care mulți au uitat-o, dar e la...

Stațiunea din județul Brașov pe care mulți au uitat-o, dar e la mare căutare acum. Prețuri mici, condiții bune, dar și divertisment pentru toate vârstele

Băile Perșani, odată un loc cu o istorie glorioasă și renume în tratarea diverselor afecțiuni, s-au ridicat din cenușa uitării și strălucesc din nou ca un adevărat bijou în inima munților din România. Considerată „litoralul de la munte”, această stațiune, situată în comuna Șinca, județul Brașov, atrage din ce în ce mai mulți vizitatori, devenind una dintre cele mai căutate destinații din țară.

În anii ’50, Băile Perșani au fost devastate de un incendiu devastator, care a distrus complet unitatea de tratament. Deși au fost construite în anii ’70 un motel și un camping, lipsa mijloacelor de transport și neglijența autorităților au făcut ca stațiunea să fie uitată și lăsată în paragină după prăbușirea comunismului.

Totuși, în anul 2000, un localnic pasionat, Laurențiu Istrate, a preluat stațiunea și a început un proces amplu de renovare și modernizare. Spațiile de cazare au fost extinse, bazinele și plaja au fost renovate, iar restaurantul a fost adus la standarde moderne, potrivit playtech.ro.

Foto: playtech.ro