Acasă Social Stampe japoneze și statui cu samurai la Muzeul Național Brukenthal Sibiu

Stampe japoneze și statui cu samurai la Muzeul Național Brukenthal Sibiu

0
Cu ocazia Zilei Împăratului Japoniei, Muzeul Național Brukenthal prezintă o premieră expozițională – stampe japoneze și statui cu samurai. Cu această expoziție, instituția continuă cel mai amplu proiect expozițional din ultimii ani din țara noastră: promovarea stampei japoneze. Începând din 2018, datorită colaborării cu Ambasada Japoniei în România, cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și colecția privată a avocatului George Șerban au fost organizate în România 17 expoziții de stampe japoneze.
Expoziția „SAMURAI. Legendele Japoniei” aduce în prim plan elita militară care a dominat politica, economia și politicile sociale japoneze între secolele al XII-lea și al XIX-lea. Cunoscuți sub numele de bushi sau samurai, acești războinici, care au apărut pentru prima dată în înregistrările istorice ale secolului al X-lea, au ajuns la putere inițial prin priceperea lor marțială – în special, erau experți în tir cu arcul, manevrarea sabiei și călărie. Cerințele câmpului de luptă i-au inspirat pe acești oameni să prețuiască virtuțile curajului și loialității și să fie foarte conștienți de fragilitatea vieții.
Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 21 februarie, la ora 11.00, la Muzeul Național Brukenthal (Piața Mare nr. 4).
Vizitatorii expoziției au șansa de a câștiga o stampă japoneză.
Regulamentul concursului este disponibil aici: https://www.brukenthalmuseum.ro/events/detaliu/1626