Acasă Social Stagiul Național de Formare și Reconfirmare al Unităților Canine Salvamont în Munții...

Stagiul Național de Formare și Reconfirmare al Unităților Canine Salvamont în Munții Făgăraș

0
De vineri, 1 martie și până pe 10 martie, se desfășoară „Stagiul Național de Formare și Reconfirmare al Unităților Canine Salvamont (avalanșă și mediu natural)” la cabana Capra, în masivul Făgăraș, județul Argeș.
Stagiul este organizat de Salvamont Argeș si Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, sub patronajul Consiliul Judetean Arges si Departamentul pentru Situații de Urgență.
De-a lungul a 10 zile se vor prezenta toate unitățile canine Salvamont din țară, adică peste 30 de câini, pentru obținerea brevetului de unitate canină operațională sau reconfirmarea brevetului, dar vom avea si 5 câini tineri, așa-zisa „grădiniță”, în pregătirea pentru stagiul din 2025.
Într-un dintre zile, unitățile canine vor beneficia de prezența unui elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviație, pentru deprinderea inserției/extracției aero prin troliere.
La finalul stagiului, dacă totul decurge conform rigorilor, vom avea 35 de brevete eliberate, noi unități canine obținând mult-dorita insignă înseriată de specialist…