Acasă Social ”Spiderman” de Apața a pus pe jar polițiștii

”Spiderman” de Apața a pus pe jar polițiștii

0

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov au prins, la data 11.12.2022, în jurul orei 01.15, un tânăr, în vârstă de 23 ani, din localitatea Apața, județul Brașov, la scurt timp după ce ar fi sustras bunuri dintr-o locuință din municipiul Brașov.

Echipajul de poliție rutieră, în timp ce se afla în serviciu, pe o stradă din municipiul Brașov, a observat un bărbat care alerga, având un comportament suspect la vederea autospecialei de poliție, astfel că polițiștii au procedat la urmărirea pedestră a acestuia.

În încercarea de a scăpa, bărbatul a escaladat peretele unui garaj și a continuat alergarea pe acoperișul clădirii, dar, cu toate acestea, a fost ajuns și imobilizat de către cadrele de poliție.

Asupra bărbatului, în rucsacul ce-l avea în spate, au fost găsite mai multe bunuri pe care  le-ar fi sustrat din interiorul unei locuințe din apropiere.

Cercetările efectuate au stabilit faptul că tânărul în cauză nu este la prima faptă de acest gen, în trecut acesta fiind cercetat și condamnat, în repetate rânduri, pentru săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului, fiind eliberat condiționat din penitenciar la data de 15.11.2022.

Față de bărbatul cercetat s-a întocmit un nou dosar de cercetare penală, împotriva sa luându-se măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore și introdus în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Ulterior, instanța de judecată, a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Brașov, pentru documentarea întregii activități infracționale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”.