Acasă Actualitate Șosele pline de bețivi și drogați

Șosele pline de bețivi și drogați

Polițiștii brașoveni efectuează cercetări în cadrul dosarelor penale pe care le-au deschis, după ce mai multe persoane au fost depistate conducând autoturism,  în timp ce se aflau sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive

La data de 28 decembrie a.c., în jurul orei 23:00, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere asupra traficului, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au oprit pentru control, un autoturism care se deplasa pe strada Politehnicii, din municipiul Brașov.

 

După ce a fost identificat conducătorul autoturismului, respectiv un bărbat din Brașov, în vârstă de 45 de ani, întrucât au observat indicii ale consumului de substanțe interzise, polițiștii l-au testat din acest punct de vedere.

 

Rezultatul testării a indicat prezența unei substanțe psihoactive. Acesta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, astfel că, în continuare, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vedere stabilirii prezenței unor substanțe psihoactive.

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările fiind continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

  • La data de 29 decembrie a.c., Poliția Stațiunii Bran a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană, care s-ar afla sub influența alcoolului, ar conduce un autoturism, pe DN 73, cu direcția de deplasare spre localitatea Moieciu.

 

În urma sesizării, în scurt timp, polițiștii au depistat autoturismul și l-au oprit pentru control. Astfel, a fost stabilită identitatea conducătorului auto, respectiv un bărbat, în vârstă de 47 de ani.

 

În continuare, acesta a fost testat pentru consum de alcool, iar rezultatul a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul respirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul dosarului penal constituit pentru săvârșirea infracțiunii de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești.

 

  • La data de 29 decembrie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștiii din cadrul Poliției Orașului Zărnești au fost sesizati cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada Mare, din orașul Zărnești.

 

Urmare a sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că, în incident, a fost implicat un singur autoturism, care într-o curbă, pe un carosabil umed, nu a adaptat viteza la condiiile de drum și astfel a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, părăsind partea carosabila. Incidentul rutier a fost soldat cu pagube materiale.

Bărbatul care conducea autoturismul a fost testat de polițiști pentru consumul de alcool, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că, polițiștii l-au condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările fiind continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.