Acasă Social Soprana Aida Pascu, “Tânărul interpret al anului 2024” la International Classical Music...

Soprana Aida Pascu, “Tânărul interpret al anului 2024” la International Classical Music Awards. Va putea fi ascultată la Brașov în 27 ianuarie

0

În 18 ianuarie 2024 sunt anunțate cele 26 premii International Classical Music Awards 2024. Aceste premii, printre cele mai importante acordate la nivel mondial, au fost deseori numite „Oscarurile muzicii clasice”.

Juriul acordă 10 premii speciale și 16 premii pentru producții audio-video. Dintre premiile speciale, titlul de „Tânăr interpret al anului” revine sopranei române Aida Pascu, scrie romanai-muzical.ro.

Aida Pascu, provenind dintr-o familie de muzicieni, la rândul lor artiști lirici, este una dintre cele mai valoroase exponente ale generației tinere formate la școala românească de cânt. Cel mai recent a putut fi ascultată la București, în cadrul Galei Maria Callas 100 organizată în cadrul stagiunii Orchestrei Naționale Radio pe 8 decembrie 2023. În 27 ianuarie 2024, poate fi urmărită la Opera din Brașov, în rolul Donna Anna din opera Don Giovanni de Mozart. În 2021 și 2022, Aida Pascu a participat la concursul pentru bursa Moștenitorii României muzicale, organizat de Radio România Muzical, unde a câștigat concerte alături de Orchestra de Cameră Radio și Filarmonica din Brașov, ce au avut loc în martie 2022, dar și o sesiune de înregistrări speciale la Radio România, organizată în iulie 2023.

Foto: Facebook – Aida Pascu