Acasă Actualitate Șoferi fără permis, implicați în accidente rutiere

Șoferi fără permis, implicați în accidente rutiere

0

Polițiștii din cadrul Secției Rurale Feldioara efectuează verificări în cadrul dosarului penal pe care l-au întocmit, după ce conducătorul unui autovehicul a fost implicat într-un accident de circulație fără a fi posesor de permis de conducere.

La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism a intrat în gardul unui proprietăți, din comuna Budila.

Față de sesizarea primită, un echipaj de poliție a fost direcționat către zona indicată, loc în care a fost identificat și conducătorul auto. Acesta a relatat faptul că ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare a vehiculului ca urmare a vitezei de deplasare neadaptată pe un carosabil umed, ceea ce a făcut ca mașina sa să piardă controlul și să intre în gard.

Tot aici, în cadrul verificărilor, polițiștii au verificat și documentele de identitate ale conducătorului auto, din care au stabilit că bărbatul de 49 de ani, din localitatea Budila, nu este posesor de permis de conducere.

Față de cele stabilite în contextul verificărilor efectuate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, activitățile fiind desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

Un alt eveniment similar a fost descoperit de polițiștii din cadrul Poliției Municipiuui Săcele, care efectuează verificări, în urma dosarului penal pe care l-au întocmit, după ce conducătorul unui autovehicul a fost implicat într-un accident de circulație, în timp ce avea o alcoolemie peste limita legală.

La data de 12 octombrie, polițiștii săceleni au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism ar fi lovit un stâlp de electricitate pe o stradă din municipiul Săcele.

În urma celor constatate de polițiștii rutieri sosiți la fața locului, s-a stabilit faptul că vehiculul a derapat ca urmare a neadaptării vitezei de către conducătorul auto. Acesta fost testat din punct de vedere al consumului de alcool, iar rezultatul afișat de aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru că alcoolemia a depășit limita legală, persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, unde i s-au recoltat mostre biologice ce vor stabili cu exactitate  cantitătea de alcool consumată.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influnța alcoolului”, activitățile fiind desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

Articolul precedentTâlhar prins de polițiști și încarcerat la Codlea
Articolul următorCristian Popa (BNR): „Economia României încetinește! Ratele trebuie să rămână unde sunt, pentru a nu risca o reaprindere a inflației„