Acasă Sănătate-Educație SMART AIRPORT CITIES, cel mai important eveniment din județ a avut loc...

SMART AIRPORT CITIES, cel mai important eveniment din județ a avut loc la Ghimbav (FOTO)

0

Ziua Europei  a fost sărbătorită la Ghimbav printr-un eveniment de talie internațională. Conferința europeană de la Ghimbav SMART AIRPORT CITIES a reunit experți aeroportuari și de aviație din toată Europa, dar și șefi de instituții judetene, consuli și ambasadori, în total fiind vorba de aproximativ 150 de persoane.

Bună dimineața și bine ați venit azi la Ghimbav să sărbătorim împreună Ziua Europei, Ziua Europei Unite

Stimate domnule Ambasador Arthur Mattli

Stimate domnule Președinte al Consiliului Județean, Adrian Veștea

Stimată doamnă Consul al Germaniei in Sibiu, Ursula Jahn

Stimate domnule Consul Onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber

Stimate domnule Consul Onorific al Franței la Brașov, Ion Ciolacu

Stimate domnule Consul Onorific al Poloniei la Brasov, Janusz Szalinski

 

Stimați invitați și oaspeți,

Dragi colegi consilieri locali și dragi prieteni,

 

Doamnelor și domnilor,

mă bucur nespus că am reușit să reluăm această conferință după doi ani de pauză după doi ani de pandemie iar faptul că ați ales să participați în număr atât de mare mă onorează, ne onorează

 

Oraşul Ghimbav devine pe zi ce trece nu doar un centru social-economic, turistic, cultural şi sportiv al Județului Braşovului, ci şi un reper european pentru dezvoltare durabilă şi un model de oraş inteligent.

 

Cu o istorie seculară, cu o industrie puternică în secolele XIX şi XX, cu un turism şi o spiritualitate evidente, cu o dezvoltare economică şi investiţională prosperă în ultimii 20-30 de ani, Ghimbavul de astăzi se deschide multidimensional, ca o prezenţă activă, nu doar la nivelul Judeţului Braşov şi al României, ci şi la nivel european.

 

Orașul Ghimbav, care are o vechime de peste 800 de ani, a crescut, s-a dezvoltat și a primit cu brațele deschise în egală măsură atât investitori din Europa, și nu numai, ci și oameni frumoși și harnici care au ales să trăiască la noi.

 

În prezent, Ghimbavul se conturează a fi oraşul unde creativitatea locală şi dorinţa de dezvoltare multidimensională se îmbină armonios cu potenţialul economic investiţional şi de dezvoltare continuă a mediului de afaceri.

 

Astfel a devenit Ghimbavul un adevărat oraș magnet iar ținta mea ca primar este să dezvoltăm Ghimbavul în continuare atat economic cât și cultural și turistic și astfel să fie atâ atractiv pentru investitori cât și să ofere o calitate a vieții extrem de ridicată pentru cetățeni.

 

Cu convingere și determinare, dezvoltăm Ghimbavul într-un adevărat oraș aeroportuar inteligent în care oamenii să fie în centrul atenției.

 

Aeroporturile sunt capete de pod si crează punți între state, firme si oameni iar din acest an mă bucur să avem și la Ghimbav un capăt de pod puternic și solid prin care să dezvoltăm punțile existente si să creăm punți noi de colaborare și prietenie.

 

Voi profita de ocazie să promovez Ghimbavul ca o destinație de excelență atât economică cât și turistică și pe viitor cu siguranță expozițională prin viitorul proiect de Centru Expozițional și de Congrese Ghimbav pe care doresc să-l dezvoltăm alături de colegii din Consiliul Local și toți ghimbășenii, aici, la noi.

 

Tradiția orașului nostru ne oblige să cultivăm relații stânse cu spațiul european germanic și eu îmi doresc ca alături de colegii mei din Consiliul Local Ghimbav, cărora vreau să le mulțumesc pe această cale pentru susținere, să dezvoltăm orașul nostru într-un adevărat oraș inteligent aeroportuar și expozițional european și să devenim astfel atractivi pentru și mai mulți investitori naționali și internaționali.

 

Vă doresc experiențe deosebite la această conferință și vă mulțumesc pentru faptul ca ați ales să veniți.

 

Închei discursul meu în speranța de a transmite în lume un mesaj de pace fiindcă nu există nimic mai prețios pe lume decat pacea.

 

“La Mulți Ani în Pace Europa” de aici din Ghimbavul European”, a spus Ionel Fliundra, primarul orașului Ghimbav.