Acasă Parlamentar de Brașov Sistemul de sănătate are nevoie de o nouă strategie la nivelul județului...

Sistemul de sănătate are nevoie de o nouă strategie la nivelul județului Brașov

0

Cristina Vecerdi, deputat PNL Brașov, a vorbit în timpul întâlnirii grupului de lucru special creat la nivelul Consiliul Județean Brașov despre noua strategie pentru sănătate care trebuie implementată în județul Brașov. Aceasta a explicat cum, pe termen mediu și lung, domeniul sănătății necesită o abordare complexă și aplicată bazată pe date demografice, indicatori epidemiologici, dar și pe nevoia și oferta actuală de servicii de sănătate, resursa umană și materială.

„Principiile aflate la baza acestei strategii trebuie centrate pe nevoia pacienților de accesibilitate echitabilă la servicii de sănătate, dezvoltarea serviciilor de primă linie , educație și prevenție, echilibrarea seviciilor de spitalizare pentru pacineții acuți și cronici , digitalizare și servicii aplicate de telenedicină.

Cea mai importantă resursă a sistemului sanitar este resursa umană și elaborarea oricarei strategii trebuie să țină cont de nevoia de formare pe standarde de calitate dar și de posibilitatea tinerilor absolvenți de a lucra în condiții optime.”, a transmis Cristina Vecerdi, deputat PNL Brașov.

 

 

 

Articolul precedentSe va construi prima creșă publică în Zărnești
Articolul următorBugetarii fac grevă pentru salarii de 6 000 lei net, în timp ce alți angați nu câștigă nici jumătate