Acasă National Siegfried Mureșan: „Sunt convins că Partidul Popular European va câștiga alegerile europarlamentare...

Siegfried Mureșan: „Sunt convins că Partidul Popular European va câștiga alegerile europarlamentare din 2024”

Sunt convins că Partidul Popular European va câștiga alegerile europarlamentare din 2024. Sunt convins că PPE va păstra conducerea principalelor instituții europene. Avem acum președinte al Comisiei Europene și Președinte al Parlamentului European și sunt convins că majoritatea în Parlamentul European în următorii 5 ani va fi tot una pro-europeană.”, susține Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE.

T365 7

„În momentul de față suntem 3 grupuri pro-europene care formăm o majoritatea în Parlamentul European. Grupul Partidului Popular European, cel mai mare grup din Parlamentul European, social-democrații și grupul Renew, înființat de președintele Macron.

Între social-democrați și noi, oameni politici de dreapta, există multe diferențe, dar social-democrații europeni sunt totuși un grup politic cu care avem mult mai multe lucruri în comun decât avem cu extremiștii anti-europeni, eurosceptici, populiști. De aceea mă aștept ca și în următorii ani, grupurile pro-europene de centru dreapta și centru stânga să formeze o majoritate și să conducă Uniunea Europeană.

Am spus că PPE va rămâne cel mai mare grup politic și tocmai de aceea, la începutul anului următor, în luna martie, vom organiza în România, la București, cel mai mare eveniment politic care va avea loc anul următor în toată Uniunea Europeană. Vom organiza, la București, Congresul Partidului Popular European, unde vom alege candidatul nostru pentru poziția de președinte al Comisiei Europene și programul de guvernare pentru Uniunea Europeană pe următorii 5 ani. Și de vreme ce noi vom câștiga alegerile, ceea ce se va decide la București aia va fi agenda pentru următorii 5 ani la nivel european și va fi un congres foarte important.

Faptul că PNL are prilejul de a organiza acest Congres arată încrederea de care PNL se bucură la nivel european. Eu am propus organizarea acestui Congres, la București, conducerii PNL și Conducerii PPE, convins fiind că PNL ar avea de câștigat de pe urma organizării acestui Congres, fiind un sprijin important pentru noi, la început de an electoral, dar convins fiind că este decizia corectă și pentru PPE.

Venirea în România este un semn de solidaritate cu toate statele din Europa Centrală și de Est, care am dus greul de la începutul războiului din Ucraina, unde oamenii s-au confruntat cu dificultăți în ultimii ani, prețuri mari, prețuri mari la energie. Toate acestea au existat și în Europa de Vest, doar că pe noi, având în vedere nivelul mai mic al veniturilor, ne-au afectat mai mult. Am avut mai mulți refugiați din Ucraina și oamenii au fost solidari, au deschis ușile caselor oamenilor Ucraina. Deci, prin faptul că PPE vine în România, e un semn de solidaritate cu România, dar și cu Ucraina și Republica Moldova. Mă bucur că acest eveniment va avea loc la București.”, a încheiat Siegfried Mureșan.