Acasă National Siegfried Mureșan: „Congresul PPE de la București va cere aderarea cât mai...

Siegfried Mureșan: „Congresul PPE de la București va cere aderarea cât mai rapidă a României la spațiul Schengen”

0

Miercuri, 6 martie, începe la București congresul Partidului Popular European, cel mai important eveniment politic al Europei înainte de alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024,  în prezența a aproximativ 800 de delegați cu drept de vot din toate colțurile Uniunii Europene, inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și 10 șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană.

„Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la București va cere aderarea cât mai rapidă a României și Bulgariei la spațiul Schengen. În manifestul electoral al PPE, care va fi votat mâine de plenul Congresului PPE și care va fi baza programului politic al PPE pentru următorii 5 ani, este inclus un paragraf care solicită admiterea deplină la Schengen pentru Bulgaria și România cât mai curând posibil.
 
Includerea acestui paragraf într-un document fundamental al PPE reiterează angajamentul total al Partidului Popular European pentru aderarea României la spațiul Schengen. Manifestul electoral va sta la baza programului politic al Partidului Popular European pe următorii 5 ani.
 
La Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie vor participa aproape 800 de delegați cu drept de vot din toate colțurile Uniunii Europene, inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și 10 șefi de state și de guverne din Uniunea Europrană:
– președintele României, Klaus IOHANNIS
– prim-ministru Finlandei, Petteri ORPO
– prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN
– președintele Ciprului,  Nikos CHRISTODOULIDES
– cancelarul Austriei, Karl NEHAMMER
– prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR
– prim-ministrul Croației, Andrej PLENKOVIĆ
– prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK
– prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS
– prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE”, a declarat Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicepreședintele Partidului Popular European.