Acasă Social Și-au format o obișnuință din a conduce fără permis sau vehicule neînmatriculate

Și-au format o obișnuință din a conduce fără permis sau vehicule neînmatriculate

0
  • Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au dispus cercetarea penală a unui bărbat și reținerea acestuia, după ce s-a constatat că ar fi condus autovehiculul fără să dețină permis de conducere.

La data de 13 ianuarie a.c., în cadrul unor activități de control al traficului, pe care polițiștii rutieri le-au desfășurat în vederea identificării celor care nu respectă legislația în domeniu, în localitatea Cărpiniș a fost oprit un autovehicul, condus de un bărbat, din aceeași localitate, care nu a putut prezenta pentru control permisul de conducere.

Din verificările efectuate de către polițiști, a reieșit faptul că persoana identificată la volanul autovehiculului nu este deținătoare de permis de conducere, iar în cursul anului 2023 aceasta a mai fost depistată în trafic conducând un autotuvehicul, barbatul fiind cercetat și în alte cauze penale pentru fapte similare.

Față de situația constată, conducătorului auto i s-a întocmit un nou dosar penal, la acest moment fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiuni de “conducerea unui vehicul fără permis de conducerea”.

De asemena, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare preventivă al I.P.J. Brașov, urmând ca cercetările să fie continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov și să fie dispuse măsurile legale la finalizarea anchetei.

 

  • Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii rutieri au depistat pe DJ 112A, în zona localității Hălchiu, un autovehicul care circula cu o viteză peste limita legală.

În urma controlului efectuat, a fost identificat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 44 ani, iar în urma interogărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că autovehiculul pe care acesta îl conducea nu era înmatriculat și nu avea dreptul de a fi condus pe drumurile publice.

Având în vedere cele constatate, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, cercetările urmând a fi continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.