Acasă Turism Serviciile Salvamont vor putea comunica mai eficient în Masivul Piatra Craiului

Serviciile Salvamont vor putea comunica mai eficient în Masivul Piatra Craiului

0
Începând de astăzi serviciile SALVAMONT din județul Brașov vor putea comunica mai eficient în Masivul Piatra Craiului. Acest lucru a fost posibil datorită infrastructurii DMR pusă la dispoziţie de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Specialiștii din cadrul STS au venit în sprijinul salvatorilor montani și au montat astăzi la sediul Serviciului Salvamont Zărnești din Plaiul Foii un repetor DMR pentru a lărgi aria de comunicații.
Acest repetor le va permite salvatorilor montani din Zărnești să comunice mult mai bine între ei, cu salvamontiștii din cadrul SPJ Salvamont Brașov, dar și cu structurile partenere care desfășoară activități în zona montană, precum SMURD și IGAV.
Comunicarea reprezintă un factor important pentru soluționarea acțiunilor de salvare în zona montană și ne bucurăm că există o preocupare constantă a STS în a sprijini comunicațiile în zone izolate. În perioada următoare va fi montat un repetor în zona Victoria care va rezolva problema comunicării în Masivul Făgăraș.
Articolul precedentDEMISIA! Ministrul Câciu ar trebui să plece acasă!
Articolul următorComplexul Geologic Racoș începe „maGma Showcase”