Acasă Social Ce hotărâri s-au luat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean

Ce hotărâri s-au luat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean

0
În cadrul şedinţei extraordinare a Consilului Județean de astăzi, 05.03., s-au aprobat cofinanţarea pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în aparatură medicală şi aprobarea structurii organizatorice pentru Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, decizii ce o să contribuie semnificativ la îmbunătăţirea sistemului de sănătate din judeţul Braşov.
„Un angiograf monoplan cu aplicaţie în cardiologie şi monitorizare hemodinamică de înaltă performanţă reprezintă o tehnologie avansată folosită în imagistica medicală cardiovasculară. Acest sistem permite vizualizarea şi evaluarea detaliată a vaselor de sânge, în special în domeniul cardiologiei, oferind monitorizare precisă a hemodinamicii pacientului în timpul procedurilor medicale.
Înțelegerea caracterului de urgență în proiectul de hotărâre devine clară, având în vedere necesitatea obținerii autorizației sanitare de funcționare. Relocarea secțiilor de psihiatrie și a sectorului de spitalizare de zi psihiatrie în clădirea din Sânpetru, precum și redeschiderea paturilor din secțiile de neurologie la sediul central, reprezintă pași esențiali pentru încheierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Brașov.
Iniţiativele precum relocarea secţiilor de psihiatrie şi neurologie ar putea contribui semnificativ la îmbunătăţirea sistemului de sănătate din Braşov, oferind servicii mai eficiente şi adaptate nevoilor comunităţii locale. Este important să se acorde atenţie continuă acestor eforturi pentru a asigura o îngrijire medicală de calitate şi accesibilă.”, a transmis Șerban Todorică, președintele CJ Brașov.