Acasă Social Șefa Serviciului Resurse Umane de la RIAL vine cu precizări despre ”biroul...

Șefa Serviciului Resurse Umane de la RIAL vine cu precizări despre ”biroul spart” de către noua conducere

0

Bianca Pulpea, șefa Serviciului Resurse Umane din cadrul RIAL Brașov a transmis un comunicat de presă prin care își susține punctul de vedere cu privire la declarațiile noului director interimar Elena Buga.

Ca urmare a afirmatilor dnei Chira Buga Elena, director interimar al SC RIAL SRL, in sedinta de Consiliu Local din data de 23.03.2023 ma simt obligata de a veni cu unele precizari si lamuriri:
Bugetul de Venituri si Cheltuieli nu se aproba inaintea semnarii Contractului Colectiv de Munca, acesta se intocmeste, cel putin pe componenta salariala, dupa negocierea si semmarea CCM-lui, deoarece trebuiesc previzionate ca si cheltuiala pentru anul in curs toate drepturile care au fost castigate prin negociere de catre salariati.
Tin sa-i precizez doamnei director Chirila Buga Elena, ca un contract de mandat, chiar si interimar, nu este mai presus de lege. Acesta nu-i da dreptul sa „violeze domiciliul profesional” al nici unui salariat. Motivul pe care l-a invocat dansa este unul pueril, avand parola si userul de la ITM, REVISAL-ul putea fi accesat de oriunde. Raportandu-ma la acest motiv, o intreb, de ce din data de 27.02.2023 eu nu mai am acces in biroul de Resurse Umane, daca intentia dumneaei a fost una buna? Eu personal domiciliez in imediata apropiere a sediului social al societatii, dar dumneaei prin niciun mijloc nu a incercat sa ia legatura cu mine pentru a intra in posesia cheii de la birou. De aici rezulta caracterul premeditat al actiunii de fortare a usii biroului. Colega mea a cedat nervos si si-a dat demisia ca urmare a presiunii constante (ceea ce se exercita si asupa mea de 2 ani incoace, din anul 2021) care s-a pus pe ea in timpul in care eu am fost in concediu medical. Toata actiunea doamnei director a fost tendentioasa la adresa ei, deoarece deja avea pregatita o alta persoana, apropiata dansei, care urma sa-i ia locul colegei mele. Doamna director s-a prelevat de prerogativul dansei de a-i cere colegei mele sa stea in preaviz si i-a incetat contractul individual de munca in baza art. 81 alin. 7 din Codul Muncii, articol prin care angajatorul renunta de bunavoie la preaviz.
    Fortarea usii de la biroul Resurse Umane si schimbarea yalei s-a facut fara intocmirea unui proces verbal de constatare cum era normal si i s-a permis unei persoane din afara societatii  sa preia activitatea de Resurse Umane fara un proces verbal de predare-primire, chiar daca la data de 27.02.2023, cand a avut loc incidentul, nu avea calitatea de salariat al societatii si nici vreo forma de colaborare cu societatea.

In data de 28.02.2023, cand m-am prezentat la sediul societatii pentru a solicita o adeverinta de concediu medical, am constatat fortarea usii si faptul ca yala a fost schimbata, ca urmare am apelat serviciul 112, deoarece in birou existau documente cu date cu caracter personal, documente ale societatii de la infiintarea ei, statele de plata a salariilor, documente de care am fost direct raspunzatoare, sub incidenta secretului de serviciu, pana la aceea data, adica pana la data de 26.02.2023. Prin „violarea” spatiului biroului Resurse Umane, de la data de 27.02.2023 nu mai sunt raspunzatoare pentru nici un act/document care se gaseste sau nu se gaseste in acel birou, pana la inventarierea tuturor documentelor din incinta biroului.
Tin sa mentionez ca de doua luni de cand s-a instalat in post de director interimar, dna Chirila Buga Elena a si angajat  doua persoane apropiate dansei, anume doamna de la Resurse Umane și doamna jurista (ca si consilier personal dupa cum chiar dansa mi-a prezentat-o). Aceste doamne sunt angajate pe contracte individuale de munca avand programe fictive, ireale. Programul societatii este in intervalul orar 08,00 -16,00. Doamna de la Resurse Umane are program intre orele 06,00-10,00 si 17,00-22,00 iar doamna jurista intre orele 07,00-11,00 si 19,00-22,00, dupa cum reiese din condica de prezenta aflata la sediul societatii.
Din data de 06.03.2023 de cand am revenit la serviciu, dupa concediul medical, mi se ingradeste de catre doamna director dreptul la munca, deoarece nu-mi permite accesul in birou pentru a-mi desfasura activitatea conform functiei si a fisei mele de post valabile.
Mi-au fost prezentate de catre dansa niste propuneri, si anume: modificarea fisei de post, crearea unui nou loc de munca izolat precum si reducerea programului de munca cu diminuarea corespunzatoare a salariului, toate acestea chiar daca nu exista nicio recomandare medicala in acest sens din partea medicului specialist sau vreo solicitare in acest sens din partea mea. Am solicitat in repetate randuri sa mi se prezinte un temei legal care a stat la baza acestor propunei /acestor modificari, temei pe care nu l-am primit nici pana la aceasta data.

Motivarea dumneaei a fost ca ea este directorul societatii si are drepturi depline si nelimitate in societate, drept care i-a fost alocat de catre primarul Municipiului Brasov, ca urmare fiind o societate comerciala poate face ceea ce doreste dansa.
Doamna director a facut niste acuzatii nefondate si incriminatoare la adresa mea si a colegei mele, cum ca ar fi gasit acte neoperate in REVISAL. Total fals, pana la data de 26.02.2023 toate actele din cadrul serviciului Resurse Umane au fost in ordine, ca dovada stau controalele si auditul care s-au facut dea lungul anilor si la care de fiecare data am fost in regula.
Ce s-a intamplat dupa data de 26.02.2023 si ceea ce incearca dansa sa insinueze, este strict raspunderea dumneaei si a doamnei de la Resurse Umane. Daca colegei mele i s-ar fi cerut un proces verbal de predare-primire la plecare, lucrurile ar fi stat altfel!
Dupa o activitate de peste 25 de ani in societate, in care nu am avut abateri disciplinare si nici un fel de sanctiuni sau amenzi, de la instalarea noilor conduceri incepand cu anul 2021, girate de catre dl primar al Municipiului Brasov, am fost cercetata disciplinar pe timpul dlui Jula Sorin de 6 ori si pe timpul dnei Chirila Buga Elena, pana acum de 2 ori, pentru abateri fabricate, inventate, doridu-se plecarea mea din aceasta societate deoarece nu ma pliez pe noul „trend” al ilegalitatilor!
Am depus nenumarate adrese catre conducerea societatii pentru a mi se permite sa-mi desfasor activitatea dar nu am primit inca niciun raspuns la ele. Am instiintat sindicatul din cadrul societatii, Inspectoratul Teritorial de Munca precum si alte foruri competente cu privire la situatia creata, precum si de abuzul si presiunea pe care directorul societatii le face la adresa mea, eu simtindu-ma in permanenta hartuita si denigrata!”, susține Bianca Maria Pulpea, șeful Serviciului Resurse Umane de la RIAL Brașov.