Acasă Social Sebastian Rusu: „Nu vedem care este rostul achiziției unui imobil doar dacă...

Sebastian Rusu: „Nu vedem care este rostul achiziției unui imobil doar dacă în spate nu există alte dorințe sau alte înțelegeri” (VIDEO)

0

Ieri, 31 ianuarie, în cadrul ședinței Consiliului Local primarul Brașovului a propus un proiect ce prevedea achiziționarea unei clădiri pe mai multe niveluri, aflată în zona nouă a cartierului Tractorul (fosta clădire ICPROA). Consilierii locali ai PNL și PSD au respins însă acest proiect.

Astăzi, în urma conferinței organizate la sediul PNL Brașov, viceprimarul Sebastian Rusu a explicat de ce nu a votat PNL acest proiect.

„Acel imobil despre care s-a discutat ieri, în Ședința Consiliului Local, aparține unui fost institut, în zona Rulmentul. Știu că domnul Coliban are o apetență deosebită pentru a cumpăra imobile, probabil că își dorește ca primăria să se transforme în agenție imobiliară, dar eu cred că trebuie să fim foarte responsabili în ceea ce privește cheltuirea banului public.

Va fi un an greu, un an cu tăieri, iar bugetul municipiului Brașov trebuie să se ducă către lucrurile cu adevărat importante și nu neapărat către tot felul de hale dezafectate care trebuie renovate.

Argumentul cel mai bun cred că îl reprezintă faptul că avem platforma Industrială Rulmentul, 51 de hectare. Eu aș vrea să îl întreb pe domnul Coliban: Dacă într-o familiei ai 50 de saci de cartofi, te duci să mai cumperi o pungă cu 2 kg de cartofi? Cam așa este și aici. Avem 51 de hectare unde putem să facem – și a fost o idee pe care am transmis-o – inclusiv un campus educațional pentru că Tractorul are nevoie de asta.”, a explicat viceprimarul.

Sebastian Rusu a susținut că nu vede rostul achiziționării unui alt teren, în condițiile în care primăria are deja unul de 51 de hectare unde încă nu s-a construit nimic.

„Cum să luăm încă o clădire lângă 51 de hectare unde avem o grămadă de hale. Știți bine că Platforma Rulmentul are atât teren cât și hale. Nu vedem care este rostul acestei achiziții doar dacă în spate nu există alte dorințe sau alte înțelegeri.

Din punct de vedere logic și al banilor, să cumperi o hală și un teren de 1000 și ceva de metri pătrați, când tu ai 500000 de metri pătrați și hale…”, a adăugat Sebastian Rusu.

YouTube video