Acasă Local Sebastian Rusu: „Municipiul Brașov e unul dintre cele mai sigure orașe din...

Sebastian Rusu: „Municipiul Brașov e unul dintre cele mai sigure orașe din punctul de vedere al traficului rutier”

0

Viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu a participat la conferința internațională „Comportamentul uman în siguranța rutieră 2022”, de la București, unde a prezentat proiectul care prevede „Importanța iluminatului suplimentar stradal la nivelul trecerilor”.

Proiectul a fost apreciat de restul participanților la conferință, care și-au exprimat intenția de a prelua proiectul demarat la Brașov.

„Proiectul Brașovului, pe care l-am prezentat la conferința internațională „Comportamentul uman în siguranța rutieră 2022”, a fost apreciat de către participanții la evenimentul organizat de Camera Deputaților, la București. Pentru că municipiul Brașov e unul dintre cele mai sigure orașe din punctul de vedere al traficului rutier.

„Importanța iluminatului suplimentar stradal la nivelul trecerilor” e un proiect pe care administrația liberală brașoveană l-a demarat încă din primul meu mandat de consilier local.
Am fost singurul reprezentat al unei administrații publice locale care a susținut un proiect pe această temă. Faptul că și invitații străini și-au exprimat intenția de a prelua proiectul nostru constituie un motiv de satisfacție pentru mine atât ca viceprimar al Brașovului și liberal, cât și ca brașovean.
În prezent, în municipiul Brașov există:
– 34 treceri de pietoni semaforizate cu buton;
– 12 treceri cu semaforizare corelată, de tip undă verde;
– 52 treceri de pietoni iluminate suplimentar.
 Siguranța rutieră din orașul nostru e un exemplu de bună practică ce poate să fie implementat în celelalte mari orașe!
La evenimentul din capitală au luat parte Alexandru Rafila (ministrul Sănătății), Raed Arafat (șeful Departamentului pentru Situații de Urgență), Ionuț Savoiu (secretar de stat Ministerul Transporturilor), parlamentari, specialiști români și străini din domeniul transportului, infrastructurii și siguranței rutiere (autorități centrale, instituții de învățământ, companii, ONG-uri etc.).”, a declarat viceprimarul Brașovului Sebastian Rusu
Articolul precedentUn brașovean a găzduit o petrecere „pe cinste”. La final a fost tâlhărit de colegii de pahar
Articolul următorAccident rutier într-un sens giratoriu situat pe Calea București (FOTO)