Acasă Administrativ Sebastian Rusu: ”Municipiul a pierdut 2 milioane de lei pentru începerea documentației...

Sebastian Rusu: ”Municipiul a pierdut 2 milioane de lei pentru începerea documentației la Parcul Rulmentul, totul din cauza lipsei de acțiune din partea primarului”

Dezvăluiri incredibile! Primăria Brașov a pierdut 2 milioane de lei care erau destinați Parcului Rulmentul. Viceprimarul Rusu susține că banii de la Guvern s-au pierdut din cauza primarului care nu a făcut nimic pentru acest proiect.

Demersurile mele legate de Parcul Industrial de la Rulmentul. Acesta ar fi trebuit dezvoltat în decurs de 2 ani, însă a rămas nefinalizat, deși a avut la dispoziție 2 milioane de lei din partea Guvernului pentru documentațiile tehnice necesare. Din păcate, banii au fost pierduți din cauza lipsei de acțiune din partea primarului, iar în prezent avem o platformă abandonată și în paragină, care nu își servește scopul”, a spus viceprimarul Sebastian Rusu.

Liberalul a continuat tirul împotriva primarului USR. Potrivit acestuia, primarul Allen Coliban nu a fost inițial de acord cu proiectul Sălii Polivalente, dar, apoi, s-a lăudat cu el.

”Proiectul Sălii Polivalente, pe care primarul Coliban și USR inițial nu l-au susținut, catalogându-l ca o risipă a banilor publici. Chiar și așa, prin atribuțiile mele din acel moment, am reușit să accelerez proiectul Sălii Polivalente din Brașov, deși a existat o încercare de întârziere a acestuia. Acțiunea mea a condus la nemulțumirea primarului, care își pierdea controlul asupra situației. Documentele oficiale demonstrează că am semnat personal actele de predare a amplasamentului (terenului) către Compania Națională de Investiții încă din luna mai 2021. În caz contrar, am fi putut pierde întreaga investiție! Deloc surprinzător, având în vedere orgoliile domnului primar, la scurt timp după semnarea actelor de predare a amplasamentului pentru Sala Polivalentă, mi-au fost retrase atribuțiile de viceprimar, iar Direcția Tehnică și partea de investiții mi-au fost retrase.

Acum, primarul Coliban își construiește capital de imagine pe baza unui proiect pe care, inițial, l-a blocat. În ciuda afirmațiilor actuale ale primarului cu privire la sprijinul său pentru Sala Polivalentă, inițial acesta nu a manifestat interes și susținere pentru proiect. Este un exemplu elocvent al modului în care interesele politice pot influența deciziile, chiar și atunci când sunt în contradicție cu interesul public al Brașovului.”, a adăugat viceprimarul Rusu.

Reprezentantul PNL nu s-a oprit aici, ci a continuat să arate cu degetul spre administrația USR pe care o acuză de abuzuri și de sifonare a banilor publici.

Îndepărtarea vocii critice de la vârful Primăriei Brașov și deturnarea atenției opiniei publice de la gestionarea catastrofală a problemelor reale cu care se confruntă orașul și brașovenii , inclusiv sifonarea banilor publici : gunoaie și poluare, fenomenul oamenilor străzii scăpat de sub control, asfaltări haotice și… cu dedicație, abuzurile și pagubele legate de Amural, managementul falimentar de la RIAL și FC Brașov, angajările și risipirea banilor publici prin Agenția Metropolitană, absența unui Spital Municipal sau regional modern, problema lipsei parcărilor publice și rezidențiale, și multe altele.
Eu sunt cel care a arătat neîncetat, gestionarea lamentabila și cu consecințe, care acum sunt în atenția justiției, a administratiei USR și a domnului Coliban în particular, legată de FC Brașov, Rial, situația doamnei Adriana Miron, iar aceasta este răzbunarea unui om care știe că funia se apropie de păr.
Dacă USR ținea la sloganul lor cu „Fără penali în funcții publice!”, domnul Primar Coliban trebuia să plece de mult”, și-a încheiat ”tirul” Sebastian Rusu.