Acasă Actualitate Se va construi primul park&ride în Brașov

Se va construi primul park&ride în Brașov

0

După finalizarea procesului de achiziție, autoritățile municipale au selectat câștigătorul licitației pentru a executa lucrările de construcție a park&ride-ului din Bartolomeu.

Construim primul park&ride din municipiu, parte a strategiei de reducere a traficului metropolitan și turistic în interiorul orașului.

În urma unei proceduri de achiziție, primăria a desemnat câștigătorul licitației de execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Construire Park&Ride – Bartolomeu“.

După perioada de depunere a contestațiilor, se va putea semna contractul și vor începe lucrările de construire.
Parcarea multietajată va fi construită în partea dreaptă a terminalului RAT din Bartolomeu, în apropierea viitoarei Săli Polivalente, va avea 4 niveluri și peste 700 de locuri de parcare. Valoarea ofertei este de peste 85 de milioane de lei, fără TVA.

Cele aproape 800 de locuri de parcare sunt împărțite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare/microbuze și 54 locuri pentru biciclete. Parcările pentru autocare și biciclete se vor amenaja la nivelul solului.

Parcarea va fi dotată cu 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Puterea electrică a unei stații de încărcare va fi de 11-22-55kW/400V.

Construcția va fi dotată cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitării tarifelor de parcare și funcționarea în siguranță a circulației, precum și un sistem de gestionare smart, cu afișaj electronic, pentru informarea rapidă a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodată, va exista și un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente.” au declarat reprezentanții Primăriei Brașov.

Articolul precedentCe au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorilor la căminele de bătrâni din Regiunea Centru
Articolul următor40 de pompieri români vor pleca să stingă incendiile din Grecia