Acasă Local Se proiectează hangarul destinat elicopterului SMURD

Se proiectează hangarul destinat elicopterului SMURD

0
Se lucrează la proiectarea hangarului destinat elicopterului SMURD funcţionalizat la Braşov la sfârşitul anului trecut.
„Am semnat deja contractul, în valoare de 297.500 lei, în baza căruia întocmim studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, cu asigurarea serviciilor de asistență pe parcursul executării lucrărilor, pentru obiectivul de investiții „Punct de Operare Aeromedicală Brașov”.
Aşadar, am început proiectarea hangarului pentru elicopter, cu o suprafaţă de aproximativ 600 mp, a heliportului alcătuit dintr-o platformă de decolare-aterizare a cărei dimensiune va fi tot de 600 mp, echipată cu instalație de balizare, mânecă de vânt și marcaje pentru efectuare misiunilor de zbor în condiții VFR pe timp de zi și de noapte, conform reglementărilor aeronautice în vigoare, precum şi a unei clădiri cu funcţiune de anexă tehnico-socială destinată personalului aeromedical.
Clădirea va dispune de un atelier, grupuri sanitare și birouri situate la parter, iar la etaj vor fi amenajate grupuri sanitare și spaţii de odihnă pentru un număr de 8-12 persoane.
Aceste obiective vor fi construite în incinta Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.
Punctul de Operare Aeromedicală Brașov va dispune de căi de acces pentru ambulanţe şi personalul medical la locul de decolare-aterizare a elicopterului.
Imediat după ce am primit tema de proiectare de la Institutul General de Aviație, am întocmit caietul de sarcini și am făcut achiziția, astfel încât în decurs de 5 luni să avem partea de proiectare terminată și să putem trece la achiziția lucrărilor de construcție.
Am toată încrederea că până la sfârșitul acestui an Punctul de Operare Aeromedicală Brașov va dispune de un sediu modern, dotat cu toate cele necesare pentru a asigura intervenţiile de urgenţă în scopul salvării de vieţi omeneşti.” se arată într-o postare pe pagina de Facebook a lui Adrian Ioan Veştea, Președintele Consiliului Județean Brașov