Acasă Social Se investește într-un nou Cămin pentru Persoane Vârstnice

Se investește într-un nou Cămin pentru Persoane Vârstnice

Municipalitatea își continuă strategia de îmbunătățire a serviciilor sociale pe care le asigură brașovenilor, prin amenajarea unui nou centru rezidențial pentru persoanele vârstnice, care să completeze serviciile oferite de căminul din Noua.

Consiliul Local a aprobat achiziționarea unei clădiri, pe str. Panselelor, în zona în care funcționează Direcția de Asistență Socială și Căminul pentru Persoane Fără Adăpost, care să fi adaptată pentru cazarea a 40 de vârstnici.

În această clădire a funcționat un hotel/o pensiune cu 20 de camere, iar prin adaptarea la condițiile necesare funcționării unui centru rezidențial pentru vârstnici, se vor asigura atât spații de cazare, cât și serviciile conexe necesare întreținerii acestor persoane.

Imobilul pe care primăria îl va achiziționa este constituit din teren în suprafață de 409 mp și construcție P+2E, cămin reabilitat în totalitate, utilat pentru spații de cazare tip pensiune/hotel, cu un total de 20 camere duble.

În acest imobil ar putea fi găzduiți un număr total de 40 beneficiari, persoane vârstnice, din care 16 beneficiari dependenți, 12 beneficiari semidependenți și 12 beneficiari independenți, cu un personal necesar pentru acordarea serviciilor de îngrijire și specialitate de 22 de angajați.

Căminul pentru Persoane Vârstnice, de pe str. Gladiolelor nr. 4, funcționează cu 135 de locuri, 111 fiind ocupate în acest moment. Alți 80 de brașoveni sunt pe lista de așteptare pentru un loc în cămin.