Acasă National Scripcaru îi suflă în ceafă lui Coliban

Scripcaru îi suflă în ceafă lui Coliban

0

Trei ani de laude pe spatele proiectelor derulate de fostul primar Scripcaru i-au adus primarului Allen Coliban o scădere în preferințele electoratului, care este de-a dreptul dezamăgit de administrația USR.

Prima bilă neagră a primit-o primarul de la brașoveni chiar la început de mandat, atunci când s-a dovedit că useristul a mințit în CV unde a trecut că este absolvent de AC, când, de fapt, era exmatriculat. A fost nevoie să iasă public chiar reprezentanții Universității să spună, altfel, probabil că primarul o ținea în continuare cu minciuna. Omul nu a înțeles că este o mare diferență dintre un absolvent și un exmatriculat.

De asemenea, brașovenii au fost dezamăgiți și de biografia făcută pe paginile USR unde primarul Allen Coliban era prezentat ca fiind un expert în fonduri europene și IT. Numai că, din declarația acestuia de avere a reieșit că înainte de a ajunge senator a avut un venit din salarii de puțin peste 3000 de lei într-un an. Adică exact cât câștigă un IT-ist în câteva zile. O adevărată neconcordanță între ce au prezentat USR, primarul și banii obținuți de pe urma muncii sale.

Au urmat promisiunile că la Primăria Brașov și în instituțiile subordonate vor ajunge doar oameni competenți, pe bază de pregătire. Nu s-a ținut nici de această promisiune. Din contră, de la începutul mandatului s-au făcut angajări pe linie de partid, iar apropiații săi, unii foști consilieri personali și-au găsit loc de șefi în departamentele primăriei, unele concursuri fiind organizate pe final de an.

Discuții au fost și pe seama detașărilor făcute de primar, tot pe linie de partid, astfel că oamenii care l-au ajutat în campanie se ocupă acum de pagina de Tik-Tok a primăriei sau de alte departamente.

Nici la instituțiile subordonate lucrurile nu stau mai roz. Dacă în campania electorală, primarul USR a susținut că nu va amesteca politicul în sport, chiar acest lucru a făcut. A adus oameni tot pe criterii politice sau pe bază de prietenii la Corona Brașov, dar și la RIAL. Drept dovadă că cei aduși nu au avut un management mai bun s-a văzut de-a lungul anilor. A existat din nou un caz de dopaj, iar instituțiile respective au avut un parcurs dezastruos, fără rezultate. Managerul de la Corona a plecat acuzându-l pe primar că s-a amestecat în treburile clubului. Managerul de la RIAL a dat și el bir cu fugiții, lăsând în urmă datorii, oameni dați afară, procese pierdute și un management dezastruos. La RIAL nici cu noua conducere lucrurile nu s-au liniștit, continuă scandalurile.

Nici la capitolul parcuri primarul Brașovului nu se poate lăuda. A promis un parc la IUS, dar și mai multe zone verzi, însă acestea lipsesc. S-a agățat tot de un proiect vechi, cel derulat de fostul primar Scripcaru, mai exact de zona la Iepure. În rest, multe forumuri, dar fără finalitate, doar vorbe în vânt.

De asemenea, în oraș miroase a gunoi la fel ca și în urmă cu 4 ani, chiar dacă la vremea respectivă primarul susținea că sunt soluții, dar că nu se pun în practică. Dacă au existat, atunci unde sunt? Așteptări mari au fost și în zona de reabilitare a clădirilor. S-a vorbit mult și s-a făcut puțin. În schimb, de la începutul mandatului au fost studii și dezbateri pe bandă rulantă, dar fără o finalitate clară.

Nici la bugetare participativă oamenii nu au reușit prea multe. Chiar dacă în urmă cu câteva săptămâni s-a derulat o nouă etapă, Primăria Brașov nu a reușit anul trecut decât un singur proiect să implementeze din cele 5 anunțate. Cu alte cuvinte, s-a mișcat cu viteza melcului.

Gropile de pe străzi sunt o altă problemă a administrației Coliban. Nu au mai arătat de mulți ani străzile în așa hal ca acum. Zeci de străzi stau cu gropi luni întregi fără ca cineva să le repare.

Primăria Brașov s-a mai ”remarcat” prin pierderea proceselor în instanță pe bandă rulantă. Chiar dacă și-a adus ca avocat pe cineva din București, randamentul a fost sub așteptări. S-au pierdut procese importante, dar, mai grav, este că și bani. Ultima lovitură a fost pierderea procesului cu Camera de Conturi.

Din cauza comportamentului de ”Batman” al primarului, se duc pe apa Sâmbetei sute de mii de euro de la bugetul local, adică din banii brașovenilor. Cât despre controalele Curții de Conturi, aici lucrurile sunt și mai grave. S-au constatat multe nereguli la FC Brașov, la Catacombe, dar și în alte locuri. Nu trebuie omisă nici începerea urmăririi penale, în cazul delegării atribuțiilor către city managerul instituției.

În rest, primarul a organizat conferințe unde s-a lăudat cu proiectele începute de fostul primar.

Cum primarul USR a dezamăgit electoratul, fostul primar Scripcaru poate reveni pe cai mari în politica de sub Tâmpa. Cum a fost achitat și în al patrulea dosar, omul este pe val, având cele mai mari șanse să-l învingă pe Allen Coliban. USR nu mai poate demara o campanie împotriva fostului primar pe temă ”penală”, având în vedere că acum este curat. Din contră, cel care are probleme acum este Allen Coliban. Să vedem dacă useriștii vor solicita demisia primarului așa cum îi cereau fostului atunci când acesta era cercetat penal.Brașovenii așteaptă ca aleșii USR să trateze cu aceeași monedă situația.

sursa foto: Facebook

 

Articolul precedentZoo Brașov-Spațiul cu destinație „cofetărie”, scos la licitație. Ofertele se pot depune până pe 4 mai
Articolul următorAccidentul rutier de pe Avram Iancu a paralizat tot traficul
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.